Vin şi palincă de Satu Mare, la Târgul de turism de la Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Satu Mare a reuşit să atragă atenţia la cel mai mare târg de turism din lume prin vinurile Nachbil şi palinca Zetea. În perioada 10-14 martie, la Berlin a avut loc cel mai mare Târg de Turism din lume, Internationale Tourismus Börse. Pe o suprafaţă de 160.000 mp au expus peste 11.000 de expozanţi, din 187 de ţări.


Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Satu Mare, România a fost prezentă cu un stand organizat de Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului, stand care a găzduit 40 de expozanţi. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost reprezentat de secretarul de stat Sorin Munteanu, la targ fiind prezent şi ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu.
Standurile Nachbil şi Zetea au atras numeroşi vizitatori, palinca şi vinul de Satu Mare fiind un adevărat magnet pentru vizitatori. „Este cel mai mare târg de turism din lume, aşa că e foarte greu să atragi atenţia vizitatorilor, însă vinul şi pălinca le-au atras atenţia imediat. Am vorbit cu operatori germani şi români prezenţi la târg despre proiectele Consiliului Judeţean Satu Mare privind drumul vinului şi drumul pălincii şi s-au arătat foarte interesaţi”, a spus producătorul vinurilor Nachbil, Johann Brutler. 
Secretarul de stat Sorin Munteanu şi-a declarat intenţia de a sprijini, în continuare, promovarea destinaţiilor turistice româneşti în Germania, cea mai importantă piaţă de turism, precum si pe alte pieţe internaţionale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite