VIDEO Şezătoare şi dansuri populare de ziua mamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii au uitat de toate cele, au dansat şi s-au simţit bine toată seara
Pensionarii au uitat de toate cele, au dansat şi s-au simţit bine toată seara

Membri Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Satu Mare s-au strâns ieri, 7 martie, la restaurantul Paloma, unde ne-au amintiti despre tradiţionalele şezători organizate de bunicii noştri, pentru a marca aşa cum trebuie Ziua Femeii.

Ce poate fi mai frumos şi mai de preţ pe această lume dacă nu tradiţiile strămoşeşti. Acest lucru au vrut să-l  demonstreze şi cei de vârsta a doua din cadrul Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Satu Mare. Aceştia s-au strâns ieri, 7 martie, la restaurantul Paloma, unde au interpretat o şezătoare pentru a marca aşa cum trebuie Ziua Femeii. La eveniment au participat din partea autorităţilor locale Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul Eugeniu Avram şi viceprimarul Marcela Papici. Aceştia au împărţit sute de garoafe doamnelor din cadrul asociaţiei.

O bătrânică împreună cu moşneguţul ei stăteau la sfat iar "fetele" din sat se adunase şi ele sa stea la o gura de vorbă, toate torceau, coseau, croşetau, împleteau, nici una nu stătea fară rost. Dar cum nu se obişnuieşte la o şezătoare să taci, moşul cu băbuţa strică linistea spunând că ei doresc să asculte nişte cântece frumoase ardeleneşti. „Băietii“ mai năstruşnici doreau să spuna glume, dar staţi că şi fetele nu se dau înlături. Au cântat, au glumit, au lucrat şi chiar au şi dansat cum se obişnuieşte la noi la ardeleni şi uite că nici nu au vazut cum a zburat timpul de repede, şezătoarea era pe sfârşite. A fost o şezătoare pe cinste în adevaratul sens al cuvântului cum a spus şi preşedintele asociaţiei, Mircea Marian.

Tradiţiile, datinile, obiceiurile s-au născut din timpuri străvechi, însă suflarea lor caldă mai adie şi acum în sufletele noastre. Un cântec, un dans, o glumă, un costum popular au făcut acea zi neobişnuită. Pensionarii au reuşit să trezească în sufletele celor care ascultau dragostea de tradiţie, de vechi, care a adormit pe un timp în inimile lor.

Pensionarii au uitat de toate cele, au dansat şi s-au simţit bine toată seara. Au dansat pe ritmurile dansurilor oşeneşti, având onoare de a o avea ca invitat special pe îndrăgita cântăreaţă de muzică populară, Maria Tripon.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite