Un sătmărean a învins în instanţă Consiliul Local şi cere revocarea taxei de mediu care apare în facturile de salubritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmăreanul şi-a motivat acţiunea în instanţă prin faptul că Hotărârea de Consiliu Local contravine Ordonanţei de Urgenţă şi a cerut anularea hotărârii. Instanţa i-a dat câştig de cauză, dar Consiliul Local poate face recurs.

Sătmărenilor le-a fost impusă, la începutul acestui an, o taxă specială de salubritate, taxă rezultată ca penalizare a Uniunii Europene pentru lipsa colectării selective şi a reciclării la anumiţi parametri. 80lei/tonă deşeu este această taxă, care a ajuns să fie împărţită pe cap de locuitor în municipiul Satu Mare, conform unei hotărâri a Consiliului Local Satu Mare.  

Taxa a fost contestată şi hotărârea atacată de către diverse persoane, ea fiind chiar întoarsă pentru rediscutare de către Instituţia Prefectului către Primăria Satu Mare. Mai exact Prefectura ar fi cerut găsirea altui mod de a plăti taxa, nu din banii contribuabililor, dar nu a dat nici o soluţie în acest caz, lăsând lucrurile deschise.

Ce nu a rezolvat Instituţia Prefectului cu toţi angajaţii pe care îi are,a reuşit un simplu cetăţean, pensionar, Szolomayer Augustin. Acesta a atacat în instanţă această hotărâre de Consiliu Local iar Tribunalul Satu Mare i-a dat câştig de cauză.

“Admite acţiunea de contencios administrativ formulată de reclamantul SZOLOMAJER AUGUSTIN în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SATU MARE şi în consecinţă: Anulează Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Satu Mare nr. 49/23.02.2017”, e arată în motivarea hotărârii Tribunalului Satu Mare.

Interesant este că, la Dorolţ, conducerea primăriei, prin hotărâre de Consiliu Local, a decis ca taxa de mediu să fie plătită din bugetul comunei. Decizia lor a fost însă atacată de Instituţia Prefectului, care nu a fost de acord nici cu acest mod de a se achita taxa

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite