Un gard buclucaş a pus în pericol o comună întreagă. Primăria l-a demolat, deşi era privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gardul era construit pe domeniul public şi prin amplasarea lui s-a obturat canalul colector al apelor pluviale, ceea ca riscul producerii de inundaţii să crească.

Început de săptămână cu scântei în localitatea Păuleşti, la doi paşi de Satu Mare. Zona s-a extins atâtde mult din punct de vedere al construcţiilor încât lumea care îşi face casă în zonă ţine tot mai puţin cont de ceea ce este în jur şi de cum afectează construcţia lor împrejurimile, aceştia ghidându-se doar după respectarea dorinţei lor.

Este şi cazul unei familii care a blocat, prin construirea gardului lor, canalul colector al apelor pluviale din comună, care deserveşte o bună parte din comună. Rolul acestui canal este de a dirija apele provenite din ploi către reţeaua de canale construită pentru a scăpa localitatea de inundaţii. Oamenii au fost somaţi în urmă cu ceva timp să îşi mute înapoi gardul, de pe domeniul public pe proprietatea privată a lor, dar nu au dat curs acesteia, motiv pentru care primăria a intervenit. Totul s-a lăsat cu scandal, oamenii opunându-se vehement.

„Păuleştiul este aşezat pe o zonă de şes! Pericolul inundaţiilor este ridicat! Există un sistem de şanturi şi canale de colectare a apei pluviale, unele colmatate altele astupate în mod inconştient! Un astfel de caz l-am avut pe strada Ghioceilor unde a fost opturat, astupat şi ÎNGRĂDIT un şanţ de colectare a apelor pluviale ce afecta tot Păuleştiul. După somaţii şi discuţii fără rezultat azi s-a luat măsura desfiinţării deîndată pe cale administrativă a gardului construit pe domeniu public fără autorizaţie!

Rugăm cetăţenii să nu facă modificări asupra canalelor şi să consulte serviciul de specialitate al primăriei pentru executarea gardurilor de împrejmuire a proprietăţilor!”, afirmă primarul Bontea Zenoviu pe pagina sa de Facebook.

Oamenii s-au apărat că au aviz de la ANIF, cei care sunt deţinătorii canalelor, dar deciziile acestei instituţii au fost contrara, atâta timp cât oamenilor le-au dat acordul pentru a ocupa canalul, iar primăriei i-a cerut să aducă zona la forma iniţială.

Prin urmare, în ciuda vociferărilor şi a opoziţiei proprietarilor, angajaţii primăriei au intervenit pentru demolarea gardului aflat pe proprietatea publica, iar proprietarii casei au primit termen o lună pentru a aduce zona la starea iniţială, făcând astfel canalul funcţional.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite