Tukacs şi Fuşle rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorel Tukacs şi Nicolae Fuşle, doi dintre bărbaţii prinşi în flagrant în timp ce încasau taxă de protecţie, rămân în arestul poliţiei. Judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins ieri recursul formulat de Dorel Tukacs împotriva măsurii de arestare preventivă.

Judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins ieri ca nefondată cererea inculpatului Dorel Tukacs de a fi eliberat sub control judiciar. „Tribunalul Satu Mare a respins recursul formulat de Dorel Tukacs, ca fiind nefondat. El va sta în arest, alături de Nicolae Fuşle, cel puţin până la expirarea mandatului, iar dacă procurorii consideră că este necesară prelungirea mandatului, ei trebuie să o solicite instanţei înainte de expirarea celor 29 de zile”, spune judecătorul Remus Nemeş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare.
Procurorii sătmăreni vor să încheie urmărirea penală şi să înainteze rechizitoriul instanţei încă înainte de expirarea mandatului de arestare. „Încercăm să finalizăm urmărirea penală şi să trimitem rechizitoriul instanţei cât de repede, înainte să expire mandatul de arestare”, spune prim-procurorul Ana Rusu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Mandatul de arestare preventivă expiră în 8 iunie.
Tukacs nu recunoaşte şantajul
Dorel Tukacs a fost reţinut împreună cu Nicolae Fuşle şi Bogdan Tărţan în data de 11 mai pentru şantaj, după ce au fost prinşi în flagrant pe o terasă din cartierul Micro 17 în timp ce primeau de la mai mulţi tineri suma de 7.600 de euro, 16.517 de lei şi 941 de dolari, despre care procurorii susţin că ar reprezenta taxă de protecţie.
Toţi cei trei bărbaţi reţinuţi au primit câte 20 de zile de arest, însă Tărţan a fost eliberat, în urmă cu câteva zile, la recurs, pe motiv că nu reprezintă pericol social. Mandatele lui Tuklacs şi Fuşle au fost prelungite la 29 de zile.
În şedinţa de ieri, Tukacs a declarat în faţa magistraţilor de la Tribunal că nu se consideră vinovat. „Nu am sechestrat, şantajat sau ameninţat pe nimeni. Nu am cerut nici taxă de protecţie, chiar dacă am participat în seara respectivă la acţiune. În plus, aşa numitele probe de la dosar sunt doar indicii”, s-a apărat Tukacs în faţa instanţei.
Avocatul Ciprian Ardelean a spus că clientul său, Dorel Tukacs, nu reprezintă un pericol şi a cerut eliberarea lui din arest sub control judiciar, solicitare respinsă de magistraţi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite