"Tu faci lista scurtă!". Vezi aici cum poţi scăpa de documentele şcolare inutile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii sunt invitaţi să-şi spună părerea/foto: Arhiva
Dascălii sunt invitaţi să-şi spună părerea/foto: Arhiva

Ministerul Educaţiei invită toţi dascălii din ţară să completeze un chestionar online în care să identifice documente pe care ei le consideră inutile dar cu care îşi ocupă mare parte din timpul unei zile de şcoală.

Până în 15 ianuarie 2012, pe site-ul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului este găzduită o consultare publică în rândul cadrelor didactice, care are ca obiectiv eliminarea documentelor a căror elaborare sau completare duc la supraîncărcarea muncii de zi cu zi a dascălilor. În acest interval de timp, pe pagina web a MECTS, www.edu.ro, se va afla un chestionar cu lista documentelor pe care, potrivit legislaţiei în vigoare, MECTS şi ARACIP le solicită cadrelor didactice. Consultarea publică se desfăşoară sub genericul "Tu faci lista scurtă!" şi îşi propune ca fiecare dascăl să spună ce anume consideră necesar, ce documente apreciază ca fiind utile în munca lor de zi cu zi şi ce consideră balast.

Răspunsurile şi propunerile cadrelor didactice vor sta la baza deciziilor privind reducerea timpului alocat pentru redactarea sau completarea documentelor. Vezi aici CHESTIONARUL şi completează-l şi tu!

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite