TRAGEDIE: Copil de 1 an şi două luni mort de gripă porcină (Vezi şi VIDEO cu declaraţia medicilor)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă din Petin a decedat duminică, la Cluj, din cauza virsului AH1N1. Valentina Bontye a fost internată timp de 13 zile la spital cu peritonită şi aprindere de plămâni, după care s-a stins din viaţă din cauza virsului AH1N1 la Clinica de Chirurgie Infantilă din Cluj-Napoca.

Valentina Bontye, de un an şi două luni, a decedat duminică dimineaţa la Clinica de Chirurgie Infantilă din Cluj-Napoca, după ce a fost operată la Satu Mare pentru ocluzie intestinală. Fetiţa avea şi apendice perforat şi inflamat, iar după operaţie a făcut pneumonie.

S-a îmbolnăvit brusc

Părinţii spun că micuţa s-a îmbolnăvit de pe o zi pe alta. „În 10 ianuarie am fost cu ea la medicul de familie, iar în 12 a fost internată şi operată cu peritonită la spitalul din Satu Mare. Medicii sătmăreni spuneau că avea şi aprindere de plămâni. A doua zi după operaţie, starea ei s-a agravat, iar duminică medicii ne-au spus că trebuie transferată la Clinica de Chirurgie Infantilă din Cluj-Napoca“, spune Otto Bontye, tatăl micuţei.

image

În ziua respectivă copilul a fost transportat cu o Ambulanţă la Cluj-Napoca, unde a stat internat o săptămână. „Am stat aproape o săptămână întreagă la Cluj. Sâmbătă seara am pornit spre casă, iar pe duminică dimineaţă ne-au sunat medicii că Valentina a decedat. Nimeni nu ne-a spus vreodată că ar fi suspectă de virusul AH1N1 şi nici acum nu credem că acest virus ne-a omorât fetiţa“, mai povesteşte tatăl.
Prezenţa virusului AH1N1, confirmată
Minsiterul Sănătăţii a confirmat ieri că în săptămâna 17 - 23 ianuarie au fost înregistrate 32 de noi cazuri de gripă porcină, printre care şi un deces, respectiv cel al fetiţei din Satu Mare.

image

Medicii sătmăreni afirmă că, în momentul transferului, fetiţa nu era suspectă ca fiind purtător al acestui virus.
„Ea a fost internată şi operată în 12, iar în 14 transferată la terapie intensivă. În 16 am solicitat transferul ei la Clinica de Chirurgie Infantilă din Cluj-Napoca, unde în 21 i s-au recoltat probe biologice pentru a se stabili dacă e sau nu purtător de virus AH1N1. Rezultatele auv enit abia în 25, însă în 23 fetiţa a murit”, spune dr. Szatmari Lajos, medicul pediatru care a operat-o pe micuţă.
Singură la părinţi
Valentina era singură la părinţi. Alături de mama ei, Aniko Bontye are 21 de ani, şi tatăl, Otto Bontye are 26, locuiau în localitatea Petin, în casa bunicilor din partea tatălui, iar bunicii din partea mamei stau în comuna Agriş. Cei doi tineri s-au căsătorit în vara anului 2008, aducând pe lume o fetiţă sănătoasă în noiembrie 2009. Virusul AH1N1 însă le-a luat fetiţa în dimineaţa zilei de 23 ianuarie. Familia a înmormântat mezina în cursul zilei de ieri în cimitirul reformat din localitate.

Vezi ce spun medicii (VIDEO)

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite