Strigătul de ajutor al unui medic dintr-un spital COVID-19: „E iadul pe Pământ ce e acum! Ajutaţi-mă!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Sava, medic specialist interne la Spitalul Municipal Carei, a transmis un mesaj disperat pe contul său de Facebook: „Sunt singur. Copleşit de cazurile moderat/severe. Ajutaţi-mă!”.

„V-am avertizat. Sunt singur. Copleşit de cazurile moderat/severe. Singur, să asigur un număr foarte mare de pacienţi. E iadul pe Pământ ce e acum! Sunt copleşit, dezarmat şi neajutorat. Ajutaţi-ma!”, a scris Alexandru Sava pe pagina sa de Facebook. 

Autorităţile au confirmat duminică 5.324 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, după efectuarea a 21.556 de teste. Numărul deceselor este unul ridicat: 99 de bolnavi COVID au murit în ultima zi. De altfel, 910 pacienţi sunt internaţi la ATI.

Topul judeţelor la infectări

Bucureştiul este şi astăzi pe primul loc la numărul de infectări cu noul coronavirus. Judeţul Cluj este pe locul II, iar Timiş, pe locul III. În Sălaj însă rata de infectare a trecut de 5 la mia de locuitori.

Mai exact, în Bucureşti au fost înregistrate 555 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, în acest moment aici totalul persoanelor infectate fiind de 36.296.

Judeţul Cluj se află pe locul II cu 344 de noi infectări în doar 24 de ore, numărul total de cazuri ajungând la 9677. În judeţul Timiş (9473 de cazuri în total) au fost înregistrate de ieri până astăzi 268 de noi cazuri.

În Ialomiţa sunt înregistrate cele mai puţine cazuri, 4.

Dar între timp, autorităţile au anunţat că în judeţul Sălaj rata de infectare a trecut de 5 la mia de locuitori, acesta întrecând Capitala unde rata de incidenţă este de 3,79, dar şi judeţele Cluj, Alba, şi Timiş unde  a depăşi 4 la mie.

Satu MarePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite