Sportivul Vasile Roatiş a murit în urma unui infarct

0
0

Unul dintre cei mai apreciaţi sportivi din triatlonul românesc, originar din Satu Mare, a murit miercuri, 23 martie, la 46 de ani. Vasile Roatiş a lăsat în urmă doi copii.

Vasile Roatiş, sportiv din Satu Mare, a încetat din viaţă miercuri dimineaţă, la 46 de ani, în urma unui infarct. Soţia triatlonistului, Claudia Roatiş, a postat pe Facebook:

„S-a stins... S-a stins urcând treptele.... Un suflet minunat a plecat, s-a dus acolo sus, la ceruri... N-a rămas decât durere, multă durere în sufletele a doi copii care nu mai au tată... multă durere în sufletul meu.... L-am iubit, l-am iubit atât de mult, încă îl mai iubesc şi acum... iţi multumesc pentru toţi anii frumoşi pe care i-am petrecut împreună, pentru copiii noştrii şi pentru viata pe care am trăit-o împreună. Mergi în pace, suflet drag, continuă să urci, lumina să iţi fie călăuza şi sălaş veşnic în împărăţia lui Dumnezeu. Odihneşte-te în pace!“, a scris soţia  sportivului pe pagina persoanală de socializare.

Reprezentanţii Federaţiei Române de Triatlon au declarat pentru Adevărul că sportivul le-a spus la ultimele antrenamente că are câteodată ameţeli şi i s-a recomandat să meargă la un medic specialist pentru a se identifica care sunt cauzele acestora.

„Îl cunoaşteam pe domnul Vasile de foarte mult timp, el a făcut şi ciclism, îl cunoşteam de la concursurile de triatlon, chiar am stat de vorbă cu dânsul la ultimul concurs, triatlonul de la Izvorani, şi părea ok. Din ce ştiu, la ultimele două antrenamente şi la bicicletă şi la înot avea ceva ameţeli şi i-am recomandat să meargă să îşi facă un control medical. A fost un bărbat extraordinar, familist, cu foarte multe ţeluri înalte, întotdeauna ţintea la podium şi muncea mult la antrenamente pentru a fi printre cei mai buni", a spus Sabin Andoniu, secretar general al Federaţiei Române de Triatlon. 

Vasile Roatiş era un exemplu pentru ceilalţi sportivi. Mai mult acesta, a avut 150 de kilograme, acum câţiva ani, când a decis să adopte un stil de viaţă sănătos, să renunţe la alimentele nesănătoase pentru a scăpa de kilogramele în plus. A slăbit aproape 70 de kilograme, după ce s-a pus pe făcut sport şi, treptat, a ajuns să facă şi performanţă.

Conform reprezentantului Federaţiei, Vasile Roatiş era licenţiat ca sportiv amator al Federaţiei de aproximativ trei ani de zile, având rezultate deosebite la majoritatea triatlonurilor la care a participat. În acest sens, Sabin Andoiu a subliniat că una dintre cele mai bune performanţe ale sportivului originar din Satu Mare a fost terminarea traitlonului de la Mamaia, cel mai mare concurs de acest gen din Europa de Est şi una dintre cele mai grele competiţii, de înaltă calitate, sportivii având de trecut prin trei probe ( 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare).

Vasile Roatiş va fi înmormântat în Satu Mare, oraşul unde s-a născut şi a copilărit, urmând ca ora şi locul slujbei de înmormântare să fie comunicate de către familie, iar toţi cei care l-au apreciat să îl poate conduce pe ultimul drum.

Vă mai recomandăm:

11 ani, 11 titluri. Ciprian Bălănescu, campion naţional la triatlon şi în 2015

„Dependenţi de adrenalină“. Andrei Roşu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii: Cea mai mare doză de teamă a fost când am auzit de această competiţie. Atunci am ştiut că trebuie să o aleg

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri