Secretul costiţelor delicioase pregătite la cuptor. Bucătarii explică în detaliu conceptul de „odihnă a cărnii în miere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înainte să fie băgate la cuptor costiţele sunt ţinute în muştar cu miere, pentru savoare
Înainte să fie băgate la cuptor costiţele sunt ţinute în muştar cu miere, pentru savoare

„Relaxarea cărnii” pentru câteva ore într-un baiţ special preparat dă costiţelor un gust deosebit şi le face să fie mai fragede atunci când sunt scoase la de cuptor. Amestecul în care sunt ţinute le dă o uşoară crustă pe exterior şi le face să fie pufoase în interior.

Gusturile în materie de mâncare şi îmbrăcăminte nu se discută, dar fiecare apreciază ceva atunci când este gustos sau când arată bine. O porţie de costiţe la cuptor, oricât de interzise ar fi pentru unele persoane care ţin la siluetă şi la kilograme, este tentantă, mai ales dacă le vede fierbinţi, pe masă, cum se desfac de pe os.

Reţete pentru prepararea costiţelor sunt multe, fiecare dintre cei care le prepară având un ingredient secret sau o tehnică secretă prin care le desăvârşeşte gustul. Un element este comun însă la toate, odihna cărnii. Bucătăreasa bistro-ului STOP3 afirmă că pentru a avea cele mai gustoase costiţe, acestea trebuie să se „odihnească”. Odihna se face într-un amestec special de miere cu muştar, care este absorbit de către costiţe, ca mai apoi să le dea acestora un gust special când sunt scoase de la cuptor. Odihna cărnii are ca urmare şi un alt lucru, face ca osul să rămâne rapid fără carne, aceasta desprinzându-se cu uşurinţă.

În funcţie de preferinţe, unii aleg să opărească puţin costiţele înainte de a le băga la baiţ, pe când alţii le coc pe jumătate înainte de a le pregăti ultima dată pentru a fi puse pe masa clientului. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite