Scandal după decesul unei tinere însărcinate, infectată cu SARS-CoV-2. Spitalul din Satu Mare, apărat de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţ poliţişti, jandarmi şi mascaţi au fost trimişi să păzească spitalul din Satu Mare. FOTO Presa.SM
Mai mulţ poliţişti, jandarmi şi mascaţi au fost trimişi să păzească spitalul din Satu Mare. FOTO Presa.SM

Zeci de persoane au vrut să le ceară socoteală medicilor de la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce o tânără de 20 de ani, însărcinată, a decedat din cauza COVID-19. Pentru a evita un scandal de proporţii, la faţa locului au fost trimise forţe de ordine.

Aproximativ 50 de persoane din localitatea Stâna s-au adunat în faţa Spitalului Judeţean Satu Mare şi au cerut să fie lăsate să intre în unitatea medicală, informează cotidianul Presa SM. Oamenii se declară revoltaţi de faptul că o tânără de 20 de ani, însărcinată în luna a şasea, a decedat la spital.

Potrivit sursei citate, femeia era nevaccinată şi sosise în urmă cu şase zile după la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare. După ce testul PCR a arătat că era infectată cu noul coronavirus, tânăra a fost transferată la Spitalul de Boli Contagioase.

Aici, starea ei s-a deteriorat după trei zile, astfel că a fost transferată la secţia de anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Judeţean Satu Mare. Numai că fata a refuzat intubată şi a refuzat şi masca de oxigen, deşi avea o saturaţie de 70%.

„A decedat o tânără de 20 de ani, însărcinată, 26-27 de săptămâni, internată pe ATI, caz confirmat pozitiv de COVID-19 şi a decedat în urma complicaţiilor survenite pe parcurs. Iniţial a fost internată la Spitalul de Boli Contagioase, situaţia i s-a agravat şi a fost transferată la Terapie Intensivă şi a decedat în cursul acestei dimineţi. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian.

Rudele şi soţul tinerei tinerei au însă altă variantă. Soţul femeii susţine că a vorbit cu ea în această dimineaţă şi că aceasta se simţea bine şi dorea să se întoarcă acasă. Oamenii nu înţeleg cum starea ei s-a deteriorat atât de repede. Aparţinătorii sunt supăraţi şi pe faptul că nu s-a cerut acordul familiei pentru intubarea tinerei, care a ajuns pe secţia de Terapie Intensivă. Pentru a evita orice eventual conflict între aparţinătorii tinerei şi medici, la faţa locului au fost trimişi mai mulţi poliţişti, jandarmi şi mascaţi.

Vă mai recomandăm şi:

Avocatul român care a câştigat în SUA procese de miliarde de dolari: „Aşa ceva nu a mai existat în istoria omenirii“

Expert al Băncii Mondiale, despre extremele României: „Sunt zone la nivel de Burkina Faso şi zone la nivelul Elveţiei”

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri