Experienţa unei tinere, care s-a infectat la mare, după imunizare: Dacă povestea mea motivează 5 oameni să se vaccineze, am câştigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
covid 19

O tânără din Satu Mare povesteşte experienţa prin care a trecut vara aceasta, când a fost la mare. Ea s-a îmbolnăvit de COVID-19 după ce s-a imunizat şi pentru că a avut simptome uşoare, nu şi-a dat seama. Niciun apropiat al fetei nu a fost infectat.

Tânăra spune că din martie 2020 lucrează de acasă şi se simte foarte recunoscătoare pentru că poate să facă asta. În toată această perioadă de pandemie a fost foarte atentă, nu s-a întâlnit cu oameni, iar când a venit momentul, s-a vaccinat cu AstraZeneca. La prima doză a avut simptome de răceală şi oboseală o zi şi jumătate, iar la a doua doză nu a avut niciun simptom.

„Eu cred că nu sunt mai presus de medici sau de cercetători. Nu cred în chipuri sau că vrea cineva să ne extermine cu vaccinul ăsta. Cred că trebuie să ne vaccinăm ca să putem să supravieţuim şi omenirea să poată să meargă mai departe”, spune Bianca.

După rapel a început să lase garda jos în lupta cu virusul

După ce a făcut rapelul, Bianca a început să-şi vadă prietenii şi să meargă la terase şi diverse evenimente.

„Am lăsat garda jos puţin, am fost la un botez, la o petrecere şi în cele din urmă am zis să mergem la mare, la noi la mare, acum în august. Toate bune şi frumoase până în a treia zi, când mi s-a înfundat o nară, apoi două nopţi la rând m-a trezit o tuse seacă, dar am tuşit de 5 ori şi apoi m-am pus la somn. Înainte de repriza cu tusea, am fost şi am alergat pe plajă 6 km.

Mă gândeam că din cauza aerului condiţionat, brizei mării, alergării, sigur de acolo a fost tusea. Partenerul meu nu avea nimic. Şi el este vaccinat cu schemă completă. A mai venit după două zile un grup de prieteni, şi ei vaccinaţi, dar cazaţi în altă parte. Într-una din seri, le-am gătit şi o salată de vinete dar având nasul un pic înfundat, am zis să îmi pun masca.

Am mâncat toţi la aceeaşi masă. Am stat în apartament 3 ore toţi 6, am povestit şi mâncat împreună. Trebuia să mai vină o familie cu doi copii la mare, în următoarea zi, şi am zis că e bine să îmi fac un test rapid singură, ca să pot să stau liniştită pentru câteva zile, că atât era sejurul”, povesteşte Bianca.

Testul rapid s-a pozitivat instantaneu. Bianca a căutat o clinică să-şi facă un test oficial şi a plecat spre Constanţa. Cei de la clinică i-au făcut două teste diferite şi ambele au ieşit pozitive.

„Ne-am anunţat prietenii că am ieşit pozitivă şi am plecat imediat spre casă pentru că nu voiam să infectez pe nimeni. S-au testat toţi atunci, dar şi după câteva zile şi nimeni nu a ieşit pozitiv. Partenerul meu cu care am dormit în aceeaşi cameră 4 nopţi nu a ieşit pozitiv şi nu a avut simptome. S-a testat şi el după o săptămână şi a ieşit tot negativ. Într-adevăr, pe tot drumul spre casă am purtat măşti, ne-am oprit să aerisim în maşină de mai multe ori. Când am ajuns acasă, am avut circuite separate pe toată perioada de carantinare la domiciliu”, explică tânăra din Satu Mare.

Tânăra a avut o formă uşoară a bolii

Bianca nu a avut simptome grave, ci doar nas înfundat, tuse seacă timp de 2 seri şi dureri de cap. Ea a spus că ăşi face povestea publică deoarece vrea să transmită oamenilor un mesaj, acela de a se imuniza: „Dacă povestea mea motivează 5 oameni să se vaccineze, am câştigat”, potrivit ROVaccinare.

Tânăra a postat şi o concluzie; „Nu am dat virusul prietenilor pentru care am gătit, nici partenerului meu. Probabil că nu am fost contagioasă. Am avut simptome foarte uşoare, am trecut foarte uşor peste infecţia cu COVID-19. Nici măcar concediu medical nu am fost nevoită să-mi iau pentru că oricum lucram de acasă. M-am hotărât să-mi spun povestea după ce am aflat că un jandarm, de aceeaşi vârstă cu mine, 35 de ani, s-a stins după ce s-a infectat cu COVID-19, fără probleme de sănătate, cu doi copii mici, iar soţia era şi ea internată în spital, însă în stare stabilă. Din câte am înţeles, nu erau vaccinaţi. Concluzie: Get that freaking vaccin! Îţi poate salva viaţa!”, spune Bianca.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite