Satu Mare: Consultaţiile de la medicii de familie se plătesc, dar vor fi decontate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Călin Bumbuluţ
Dr. Călin Bumbuluţ

Sătmărenii care apelează la medicii de familie şi îşi plătesc consultaţiile, care în mod normal ar fi gratuite, sunt îndemnaţi să-şi păstreze chitanţele pentru a-şi deconta banii ulterior , spun medicii de familie din Satu Mare.

Din 1 iunie medicii dem familie nu mai au contract valabil cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), motiv pentru care unii medici nu mai oferă nici măcar consultaţii gratuite, de reţete compensate sau bilete de trimitere la medici specialişti să nici nu mai vorbim.
Călin Bumbuluţ, preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din judeţ, spune că actul adiţional cu CNAS le-a expirat la data de 31 mai şi că medicii nu vor mai elibera reţete compensate pentru medicamente şi nu vor oferi nici bilete de trimite la specialişti. Rămâne însă la latitudinea fiecărui medic să decidă dacă oferă sau nu consultaţii gratuite pacienţilor aflaţi în evidenţele proprii.
„Eu totuşi cred că vom oferi în continuare consultaţii, dar nimic mai mult până nu se încheie un nou contract cu CNAS”, spune Bumbuluţ.
Cu toatte acestea, la şedinţa de la sfârşitul săptămânii acesteia, medicii au îndemnat pacienţii ca atunci când se prezintă la consultaţii şi plătesc pentru  acest serviciu, care în mod obişnuit ar fi unul gratuit, să păstreze toate chitanţele, deoarece ulterior acestea se vor deconta de către CNAS.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite