Satu Mare: Cinema multiplex prin concesionarea cinematografului Luceafărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În locul cinematografului Luceafărul, primarul vrea cinema multiplex/Foto: Arhivă
În locul cinematografului Luceafărul, primarul vrea cinema multiplex/Foto: Arhivă

Consilierii locali vor vota astăzi proiectul de hotărâre privind concesionarea clădirii fostului cinemtograf Luceafărul. Municipalitatea vrea ca un investitor privat să amenajeze un cinematograf multiplex cu 3-4 săli mici în locul sălii mari de acum.

„Dacă totul merge ca pe roate şi consilierii municipali votează astăzi darea în concesiune a fostului cinematograf Luceafărul, în 2011 se dă start licitaţiei, iar de curând sătmărenii vor avea cinema multiplex mult aşteptat”, spune primarul Iuliu Ilyes.
Totodată, primarul susţine că nu are niciun sens ca sala de circa 500 de locuri să se reabiliteze aşa cum este, deoarece nu este o prioritate ca oraşul să aibă o nouă sală de spectacole, însă dacă un investitor privat ar lua în concesiune clădirea, ar putea amenaja un cinematograf multiplex cu 3-4 săli mai mici şi un mini bufet.
Pe de altă parte, zona în care se situează cinematograful va fi şi ea amenajată. Municipalitatea doreşte ca pictorul sătmărean Ion Sasu să realizeze o adevărată operă pe două din blocurile aflate în jurul clădirii cinematografului, respectiv să realizeze picturi exterioare, aşa cum numai în ţările occidentale se poate vedea.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite