Satu Mare: Blanka şi Bambi fac terapie pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără de 13 ani, Blanka Boer, şi câinele ei Bambi vor ajuta la recuperarea copiilor cu dizabilităţi fizice şi psihice. Cei doi fac parte dintr-un program terapeutic ce se desfăşoară în perioada 1 iulie-31 decembrie la Satu Mare.

Blanka Boer şi câinele ei Bambi fac parte din Asociaţia Angel Dog Satu Mare de doi ani, timp în care au participat la diferite cursuri de dresaj. Şi înainte, ea a urmat cursuri de pregătire. „Am câinele de 7 ani, iar de când el avea 3 luni am început să participăm la diferite activităţi şi cursuri de dresaj”, spune Blanca.

Terapie în locul păpuşilor
Deşi e foarte tânără, sătmăreanca e pasionată de activităţi la care participă în general adulţii. „Îmi place să mă implic în activităţile sociale şi caritabile şi să particip la concursuri şi cursuri de formare. Faptul că pot fi unul din cei care face parte din echipa terapeuţilor mă încântă”, povesteşte tânăra.
Câinele Bambi are la activ participări la numeroase concursuri de agility, obţinând medalii de aur şi argint. Totodată, cei doi au participat şi la cursuri de formare, în urma cărora au obţinut certificate şi atestate de competenţe în terapia cu animale. „E îmbucurător ce efecte pozitive pot avea animalele asupra oamenilor cu diferite probleme şi dizabilităţi. Pentru mine e o plăcere să lucrez şi să-i ajut pe cei care fac parte din program, mai ales că e vorba de copii”, mai spune Blanka.

Program pentru copiii cu diyabilităţi
În cadrul asociaţiei, Blanka şi alţi şapte sătmăreni sunt voluntari într-un program de terapie şi reabilitare asistată de animale. Aceste activităţi fac obiectul proiectului „Youth in action”, finanţat de Uniunea Europeană, prin care copiii cu dizabilităţi fizice şi psihice sunt trataţi cu ajutorul animalelor.
Cei 8 voluntari şi cei 6 câini înscrişi în program şi-au început activităţile astăzi. De programul care durează şase luni, vor beneficia copiii de la Casa de Tip Familial Maria, Asociaţia Sfântul Benedict din Satu Mare şi Asociaţia Werding Hoffman din Carei.
Terapia constă în practicarea unor exerciţii de mobilizare a copiilor cu deficienţe motorii şi psihice, dar şi de implicare a acestora în activităţi, astfel încât aceştia să socializeze mai uşor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite