Sătmăreanul Florin Curileac a cucerit medalia de aur la Campionatul European de Karate din Verona:"Mă bucur că s-a cântat imnul României pentru mine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionatul s-a desfăşurat în perioada 12- 15 iunie, la Verona, Italia  FOTO satmareanul.net
Campionatul s-a desfăşurat în perioada 12- 15 iunie, la Verona, Italia  FOTO satmareanul.net

Florin Curileac, de la CSM Satu Mare, a obţinut primul loc la Campionatul European de Karate de la Verona, la categoria veterani A (35-40 de ani), la kumite shobu sanbon.

Sportivul de la CSM Satu Mare, a cucerit medalia de aur în cadrul Campionatului European de karate, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 12-15 iunie la Verona (Italia). La turneul organizat de World Union of Karate-do Federation (WUKF) au participat şi 11 karateka de la CSM Satu Mare.

Florin Curileac a obţinut titlul european la kumite shobu sanbon veterani A (35-40 de ani).
Sportivul sătmărean are 39 de ani, este pompier, iar în trecut a participat şi la campionatele mondiale organizate pe linia Ministerului de Interne.

 ‘’Am avut patru meciuri, toate câştigate. Cel mai dificil moment a fost în semifinale, când am avut un adversar din Italia, cu multă experienţă. Practic acest sport de 26 de ani. Acum, mă bucur că s-a cântat imnul României pentru mine şi s-a ridicat drapelul tricolor’’, a declarat Florin Curileac pentru AGERPRES.

Karateka din România au cucerit joi seara primele trei medalii de aur la Campionatul European organizat de către WUKF (World Union of Karate-do Federations) la Palatul Sporturilor din Verona (Italia).

Toţi cei trei sportivi români care au intrat în concurs în prima zi a întrecerilor pe tatami au cucerit titlurile de campioni continentali la veterani: Eva Kerekeş (Politehnica Cluj-Napoca) la kumite shobu ippon, concursul open, Florin Ioniţă (Clubul Sportiv de Karate Sakura Oneşti) la kumite shobu sanbon veterani D (41-45 de ani) şi Florin Curileac (CSM Satu Mare) la kumite shobu sanbon veterani A (35-40 de ani).

În zilele următoare va veni rândul copiilor, juniorilor şi seniorilor să se întreacă pentru medalii.
Federaţia Română de Karate WKC a fost reprezentată de 120 sportivi la Campionatul European 2014 organizat de către WUKF în perioada 12-15 iunie, la Verona. Dintre cei 120 sportivi deplasaţi în Italia, unii au fost susţinuţi de FRK WKC şi alţii de cluburi şi sponsori.

Vă recomandăm şi

FOTO Micuţii sportivi din Vaslui, premiaţi la Campionatele Europene de karate-do tradiţional

Preşedintele karateului la nivel mondial s-a întâlnit cu Gabriela Szabo şi cu Alin Petrache: „Fondurile publice trebuie să meargă într-o singură federaţie“

Preşedintele karateului la nivel mondial vine în România! Cu cine se va întâlni Espinos în ţara noastră

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite