Primul milionar al Sătmarului de după Revoluţie. Vasile Lucuţ s-a îmbogăţit după ce a construit fabrica de procesare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea de business a lui Vasile Lucuţ (53 de ani) a început imediat după Revoluţie, în anul 1990. Cu un camion şi o remorcă, Lucuţ bătea ţara-n lung şi lat şi făcea transporturi de electrocasnice şi pălincă oşenească. La ora actuală însă, Lucuţ este cel mai bogat sătmărean din Topul Miliardarilor, cu o avere estimată la 50 de milioane de euro.

Vasile Lucuţ, în vârstă de 56 de ani este proprietarul celei mai mari companii din judeţul Satu Mare, Unicarm, o reţea de magazine, fabrici de pâine, lapte şi unităţi de procesare a cărnii.

Antreprenorul din Satu-Mare a ajuns la 19 ani de la înfiinţarea companiei să controleze un business de 150 de milioane de euro pe an, cu aproape 4.000 de angajaţi.

Vasile Lucuţ este şi la ora actual cel mai bogat sătmărean din Topul Miliardarilor, ocupând locul 79 în top, faţă de locul 68 cât ocupa în 2012, cu o avere estimată la 50 de milioane de euro. Vasile Lucuţ este proprietarul celei mai mari companii de producţie alimentară din ţară.

Imperiul Unicarm a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 143 de milioane de euro şi activează pe segmentele de carne, lactate, produse de panificaţie şi patiserie. Lucuţ deţine sub brandul Unicarm o reţea de peste 80 de magazine.

Anii “90- Vasile Lucuţ făcea transporturi cu pălincă oşenească

Povestea de business a lui Vasile Lucuţ, 53 de ani, a început imediat după Revoluţie, în anul 1990. Cu prima sa firmă,  numită TransCrenguţa, el figura la Registrul Comerţului din Satu Mare ca al 26-lea întreprinzător .

Cu un camion şi o remorcă, Lucuţ bătea ţara-n lung şi lat şi făcea transporturi de electrocasnice şi pălincă oşenească. 

Debutul său în afacerile de calibru a avut loc în 1997, când, din fonduri proprii, a inaugurat o secţie de procesare a cărnii, cea mai modernă din zonă la acea vreme.  Pentru a fi în pas cu noutăţile tehnologice din domeniu, Lucuţ a investit masiv de-a lungul anilor. 
 

Anul 2014- Vasile Lucuţ e cel mai bogat sătmărean, ocupând poziţia 79 în Topul Miliardarilor


Unicarm este o afacere care deţine o reţea de magazine, fabrici de pâine, lapte şi unităţi de procesare a cărnii, aflată în proprietatea lui Vasile Lucuţ, în vârstă de 56 de ani, din Satu Mare. Antreprenorul din Satu-Mare a ajuns la nouăsprezece ani de la înfiinţarea companiei să controleze un business de 150 de milioane de euro pe an, cu aproape 4.000 de angajaţi. Compania produce carne, mezeluri, conserve, articole de panificaţie, patiserie, cofetărie, lactate şi îngheţată.

image

Unicarm deţine magazine în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Suceava, Bihor şi Cluj, prin care comercializează o parte importantă din producţie. De asemenea, compania are depozite în Timiş, Sibiu, Braşov, Iaşi, Bacău şi Bucureşti. In judeţul Suceava, Unicarm mai deţine magazine la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.

Fundaţia afacerilor derulate în prezent de Unicarm este o investiţie de 30 de milioane de euro pe care Vasile Lucuţ a făcut-o la mijlocul anului 2009, atunci când mai toţi jucătorii din piaţă vorbeau despre programe de reduceri de costuri, de pierderi sau de concedieri. Atunci el a luat bani de la bancă şi a construit patru noi fabrici, de lapte proaspăt, de lapte praf, de îngheţată şi o unitate de producţie pentru panificaţie. Prin această mişcare el a reuşit să pună bazele unui adevărat holding alimentar, un model similar fiind dezvoltat pe baza producţiei agricole şi de Adrian Porumboiu la Vaslui prin grupul Racova. Paşi în acest sens a făcut recent şi Radu Timiş prin deschiderea unei unităţi de procesare a laptelui.

Ba mai mult, începând cu data de 1 mai 2013, reţeaua de magazine Premier din Suceava şi-a închis porţile, pentru a lăsa locul firmeiUnicarm, care a închiriat toate cele cinci magazine din municipiul reşedinţă de judeţ. 

Vă recomandăm şi

Cel mai bogat sătmărean a scăpat de închisoare. Lucuţ, Boşca şi Jurj au fost achitaţi de Curtea de Apel Cluj

Maria Bene, administratorul Unicarm, nu are voie să iasă din ţară

Procesul omului de afaceri Vasile Lucut  a fost amânat pentru data de 13 martie, pentru a doua oara

Amânare în procesul milionarului Vasile Lucuţ

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite