Maria Bene, administratorul Unicarm, nu are voie să iasă din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabrica de la Satu Mare are peste 2.000 de angajaţi  FOTO  arhivă
Fabrica de la Satu Mare are peste 2.000 de angajaţi  FOTO  arhivă

Fiica lui Vasile Lucuţ, patronul Unicarm, a scăpat de arest, dar a primit interdicţie de a părăsi ţara. Decizia a fost luată miercuri, la Târgu-Mureş, Curtea de Apel respingând recursul înaintat de procurorii DIICOT potrivit căruia Maria Bene ar fi trebuit să fie arestată preventiv.

Mariana Bene, administratorul imperiului Unicarm, va fi cercetată în continuare în stare de libertate în dosarul evaziunii cu asigurări de viaţă de la BCR. Curtea de Apel Mureş a respins miercuri seara recursul formulat de DIICOT împotriva deciziei Tribunalului Mureş de a fi cercetată în libertate. Totuşi, magistraţii Curţii de Apel i-au impus Marianei Bene interdicţia de a părăsi ţara.

Magistraţii au respins ca neîntemeiată propunerea formulată de DIICOT privind luarea măsurii arestării preventive faţă de Mariana Bene, dar au instituit unele măsuri de siguranţă. Fiica lui Lucuţ a primit interdicaţia de a părăsi ţara, având obligaţia să se prezinte la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată, să se prezinte la Poliţia municpiului Satu Mare, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei, şi să nu exercite, direct sau indirect, activităţi de administrare a societăţilor comerciale.

De asemenea, magistraţii au dispus ridicarea provizorie a paşaportului inculpatei Mariana Bene, pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara. Acesteia i s-a mai atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, se va lua măsura arestării preventive.

Mariana Bene, fiica patronului Unicarm Satu Mare, Vasile Lucuţ, este cercetată în dosarul evaziunii cu asigurări de viaţă de la BCR Asigurări plătite în loc de salarii. Surse judiciare au declarat că aceasta a fost prezentată vineri instanţei de judecată din Târgu Mureş cu propunerea de arestarea preventivă, însă magistraţii au decis cercetarea sa în stare de libertate. Procurorii DIICOT au făcut recurs, care urmează să fie judecat luni. Între timp, cei aproximativ 4.000 de salariaţi ai societăţii din toată ţara îşi fac griji în privinţa salariilor pe care ar trebui să le primească în data de 15 iulie.

Vă recomandăm şi

“Sancţiunea CSA din 2009 primită de BCR Asigurări nu a reprezentat o veritabilă interdicţie”

Sechestru pe conturile Imperiului Unicarm. Administratorul societăţii se află acum la Curtea de Apel Târgu Mureş

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite