Polițiști din Satu Mare, reținuți. Făceau afaceri imobiliare, folosindu-se de mașinile din dotare

0
Publicat:

Doi polițiști construiau imobile pe care le vindeau. Firmele erau înregistrate pe numele soțiilor lor, însă ei se ocupau de întreaga afacere. Ce doi foloseau mașinile din dotare pentru a se ocupa de afaceri.

Cei doi erau agenți de poliție la IPJ SAtu Mare   FOTO Facebook
Cei doi erau agenți de poliție la IPJ SAtu Mare FOTO Facebook

Cei doi polițiști sătmăreni sunt reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru că, în timpul liber (și nu numai) se ocupă de afaceri imobiliare.

Cei doi bărbați, agenți de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Satu Mare, sunt cercetați penal pentru infracțiunea de efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

În perioada 2020-2022 au construit în vederea vânzării, în nume personal, mai multe imobile pe raza județului Satu Mare şi au obţinut foloase patrimoniale necuvenite, constând în diferenţa dintre suma cu care înstrăinau aceste imobile şi suma declarată ca fiind valoarea pe care o avea imobilul după construire, acte incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care aceştia o îndeplineau”, se arată în comunicatul remis presei de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare .

De asemenea, în perioada de referinţă, aceştia au administrat, în fapt, societăţi comerciale şi au desfăşurat activităţi în numele acestora precum cumpărarea de materiale de construcţii; angajarea de personal şi coordonarea acestuia; încheierea de contracte cu diferite societăţi având ca obiect comercializarea şi vânzarea de materiale de construcţii în vederea construirii şi vânzării imobilelor”, se mai arată în document.

Pe de altă parte, mai arată procurorii, cei doi polițiști își rezolvau afacerile folosindu-se de autospecialele de poliție.

Totodată, în scopul efectuării activităţilor anterior menţionate, persoanele în cauză au efectuat deplasări cu autospecialele de poliţie cu care erau planificaţi în serviciul de patrulare şi s-au deplasat, în timpul programului de serviciu, fie la depozite de materiale de construcţii, fie la imobilele aflate în construcţie”, se mai arată în document.

În cursul zilei de luni, 28.11.2022, au fost puse în executare un număr de patru mandate de percheziţie domiciliară, emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Satu Mare.

În prezent, faţă de persoanele în cauză s-a dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Ca urmare a faptului că persoanele în cauză au calitatea de agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Satu Mare, urmărirea penală a fost efectuată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie”, mai arată procurorii sătmăreni.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite