Polițist din Maramureș, reținut pentru 24 de ore. Procurorii propun arestarea lui preventivă pentru 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un polițist din Maramureș a fost reținut pentru 24 de ore, acuzat de distrugere și instigare la acces ilegal la un sistem informatic. El va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore  FOTO vasiledale.ro
Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore FOTO vasiledale.ro

UPDATE Agentul de poliție a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. „Tribunalul Maramureş a admis, în data de 10.11.2022, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 noiembrie 2022, şi până în data de 9 decembrie 2022, inclusiv, a inculpatului S.S.A., în vârstă de 24 de ani, agent de poliţie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic, respingând totodată solicitarea formulată de inculpat de luare a unei măsuri preventive mai puţin restrictive de libertate”, transmite Tribunalul Maramureș.

Instanța a mai reținut că, pe lângă faptul că i-a incendiat mașina presupusului datornic, acesta și-a convins un coleg să acceseze fără drept un sistem informatic, respectiv baza de date administrată de Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, pentru a verifica datele din evidenţa auto ale unei persoane.

„În data de 10 iulie 2022, în jurul orei 23:20, însoţit de un alt bărbat, rămas neidentificat până în prezent, s-a deplasat cu un autoturism la domiciliul persoanei vătămate X, împrejurare în care, bărbatul neidentificat a stropit cu motorină aflată într-un recipient de plastic autoturismul parcat în faţa imobilului, aparţinând persoanei vătămate X, dar utilizat de martorul Y, şi l-a incendiat prin aprinderea combustibilului, ulterior părăsind în viteză zona respectivă”, se mai arată în documentul remis presei de către Tribunalul Maramureș.

De asemenea, se mai arată în document, „fapta de distrugere a fost concepută şi săvârşită de inculpat în scop de răzbunare şi de constrângere, în contextul acordării de către acesta a unui împrumut martorului Z, cu implicarea martorului Y, şi a refuzului martorului Z de a-i restitui banii”.

Știrea inițială

Un polițist maramureșean care activa la Postul de Poliție Remeta Chioarului a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 24 de ani este acuzat că a incendiat mașina unui localnic, fiind supărat pentru o datorie de 3.000 de euro. Pentru că nu a primit banii la timp, acesta s-a înfuriat și i-a dat foc vehiculului datornicului.

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva luni, în localitatea Mocira, însă polițiștii abia acum au făcut public cazul, după ce au reușit să instrumenteze cazul. 

Miercuri, 9 noiembrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, în vârstă de 24 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de distrugere și instigare la acces ilegal la un sistem informatic, într-un dosar instrumentat de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, acesta urmând să fie prezentat Tribunalului Maramureș, cu propunere de arestare preventivă”, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș.

Bărbatul este angajat al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș de aproximativ patru ani.

În cauză, Serviciul de Investigații Criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale, iar la finalizarea acestora dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș”, mai transmite IPJ Maramureș.

Un alt incident a avut loc chiar în prima zi a acestei luni, iar protagonistul a fost tot un polițist maramureșean. Acesta, la intrarea în schimb, în timp ce încerca să-și curețe arma din dotare, aceasta s-a descărcat accidental. Nimeni nu a fost rănit.

Agentul de poliție lucrează de peste 10 ani în cadrul IPJ Maramureș, la Ordine Publică și nimeni nu-și explică cum s-a produs incidentul.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite