Primăria Capitalei montează camere de supraveghere în intersecțiile problematice din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Străzilor București, instituție aflată în subordinea Primăriei Municipiului București (PMB), a scos la licitație un contract pentru montarea a 56 de camere de supraveghere în 19 intersecții „problematice” din oraș. Valoarea contractului este de 750.000 de lei.

PMB cumpără camere de supraveghere pentru intersecții / Foto: Shutterstock
PMB cumpără camere de supraveghere pentru intersecții / Foto: Shutterstock

„Sistem de monitorizare a traficului rutier de tip ANRP (Automatic Number Plate Recognition) pe căile de acces/ieșire în/din Municipiul București și instalarea acestuia la nivelul Municipiului București într-un număr de 19 locații (intersecții), Instalarea în dispeceratul autorității contractante a echipamentelor necesare pentru stocarea imaginilor video și monitorizarea acestora. Instalarea la sediul Autorității Contractante, în cadrul dispeceratului existent, a serverului de management necesar pentru monitorizarea și managementul acestora”, este descrierea licitației.

Scopul camerelor este acela de a monitoriza permanent intersecțiile și de a livra în timp real date către Poliție sau alte instituții abilitate care să poată interveni la nevoie.

Indicatorii monitorizați:

  • Detectare țintă: Detectarea de vehicule cu motor și vehicule fără motor
  • Detectare facială: Detectarea feței șoferului și a pasagerului din dreapta șoferului
  • Recunoaștere plăcuță de înmatriculare: Recunoaște plăcuțele de înmatriculare
  • Recunoașterea tipului de vehicul: Suportă recunoașterea vehiculelor de dimensiuni mari, mijlocii si vehicule mici precum și motociclete, în versiunea de bază.
  • Recunoaștere culoare vehicul: Suportă recunoașterea alb, portocaliu, roz, negru, roșu, galben, gri, albastru, verde, violet, maro, și argintiu-gri
  • Încălcare reguli vehicul ~ instantanee: Modul ANPR: Viteza excesivă, viteza sub limită, Lipsa centura siguranță, vorbit la telefon, E-politie modul: Alergare pe culoarea roșie, depășire viteza încălcare reguli vehicule fara motor ~~ instantanee: Lipsa cască de siguranță
  • Detectarea fluxului de trafic: Acceptă statistici (pe tip de bandă și pe perioada de timp) despre fluxului de vehicule, viteza medie, tipul vehiculului, gradul de ocupare, lungimea medie a cozii
  • Metadate video: Autovehicul cu motor: plăcută, tip, culoare, logo si serii de vehicule;
  • Lipsă centura de siguranță; vorbit la telefon în timp ce conduce. Vehicul fără motor: Tip (vehicul fără motor sau pieton), purtare casca de siguranță sau nu.

Instituția susține că este nevoie de aceste camere deoarece monitorizarea intersecțiilor este o soluție adaptată și în „țările dezvoltate”.

În plus, potrivit documentului, camerele vor fi instalate pe stâlpii iluminat existenți sau alte structuri, cum ar fi pasarelele pietonale și trasnmit 24/24 date.

Licitația pentru montarea camerelor va avea loc pe 12 decembrie, la sediul instituției. Departajarea se va face în funcție de cel mai bun raport preț/calitate, iar montajul trebuie realizat în 30 de zile de la semnarea contractului.

În prezent, intersecțiile din București sunt monitorizate, dar datele nu sunt atât de complexe. 

Lista intersecțiilor monitorizate poate fi consultată AICI.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite