Loga Hajnalka studiază la Academia de Dans din Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A intrat la celebra şcoală de dans din capitala Ungariei în vara acestui an, după ce de la şase ani practică acest sport. În paralel, s-a înscris la o şcoală superioară de grafologie.

A început să danseze la vârsta de 6 ani. „A fost un fel de aventură pentru mine, deoarece nu am dansat în permanenţă, ci cu pauze. Am reluat dansul în 2007, când fratele meu Lorant a deschis o şcoală de dans în oraş. De atunci, mă antrenez de luni până sâmbătă”, spune Hajni.
În urmă cu un an, la sfârşitul clasei a XI-a, a început să se gândească serios la viitorul ei şi la posibilitatea unei cariere în domeniul care îi place cel mai mult: dansul. Aşa că a început pregătirile pentru admiterea la Academia de Dans din Ungaria. „În aprilie am susţinut primul examen practic, prezentarea a şase dansuri de diferite categorii într-un timp de 6-9 minute. În luna mai a urmat al doilea examen, practic şi teoretic, constând în alte şase dansuri şi un test din istoria dansului”, povesteşte tânăra.
La examen au participat 52 de candidaţi, din care doar 20 au fost declaraţi admişi. Printre aceştia a fost şi Hajni, singurul candidat din România. „Mi-am dorit foarte mult să intru la această şcoală, deoarece am vrut neaparat să combin utilul cu plăcutul. Ideea de a da admitere la Academie, la specializarea „Dans şi pedagogie”, mi-a venit anul trecut, când am pregătit primul cuplu pentru valsul de la nuntă. Atunci mi-am dat seama că e senzaţional nu doar să dansezi, dar şi să predai“, spune tânăra sătmăreancă.
Grafologia, o altă pasiune
O altă dorinţă a tinerei este să îşi aprofundeze cunoştinţele în domeniul grafologiei. „Mi se pare un domeniu foarte interesant şi creativ, dar şi o meserie rară. În urmă cu câţiva ani am participat la o tabără unde am descoperit un curs de grafologie de aproximativ două ore. Mi s-a părut fascinant şi am devenit curioasă, iar după ce am ajuns acasă am căutat pe internet mai multe despre acest domeniu”, spune sătmăreanca. Hajni a decis să se înscrie la o şcoală superioară de grafologie, de doi ani, pe care îşi doreşte să o facă în paralel cu Academia de Dans.
Cea mai mare dorinţă a tinerei este să predea dans, dar dacă nu va reuşi îşi pregăteşte un plan B: meseria de grafolog.
Ce-i place:
Hajni adoră să călătorească, destinaţiile ei preferate fiind Dubai şi Sydney. Îi mai place să profite de fiecare minut al zilei şi să-şi petreacă timpul liber alături de persoanele dragi.
Ce nu-i place:
„Nu-mi place când cineva încearcă să mă manipuleze, să mă trezesc devreme şi, de asemenea, nu-mi place să încep un lucru şi să-l las neterminat”, mai spune Hajni.
Întrebări şi răspunsuri:
Ads: În ceea ce priveşte dansul, la ce nivel ţi-ai dori să ajungi?
L.H.: Bineînţeles, ca orice dansator, îmi doresc să particip la concursuri cât mai importante, să ajung la un nivel cât mai mare, însă, cred că nu contează neaparat nivelul sau categoria în care urmează să concurez, ci mai degrabă plăcerea cu care o fac.
AdS: Care sunt dansatorii tăi preferaţi şi de ce îi admiri?
La nivel mondial, preferaţii mei sunt Joanna Leunis şi Michael Malitowski, actualii campioni mondiali la dansuri latino, categoria profesionişti. Dansul lor este pur şi simplu senzaţional. Când îi văd dansând, mă inspiră.
Profil:
Născută: 7 iulie 1991, Satu Mare
Şcoală: studentă la Academia de Dans din Budapesta, Ungaria
Familie: necăsătorită, are un frate

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite