Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Nu vreau să pierdem Satu Mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor FOTO: Adevărul
Kelemen Hunor FOTO: Adevărul

Prezent la Satu Mare la festivitățile organizate cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, Kelemen Hunor, președintele UDMR a trasat clar obiectivele formațiunii politice la nivel județean: „Nu vreau să pierdem Satu Mare!”

Acesta și-a explicat declarația la finalul ceremoniei oficiale desfășurată în parcul de lângă Spitalul Județean II, la bustul poetului național maghiar Petofi Sandor. „Suntem o formaţiune politică şi dacă avem posibilitatea de a mai conduce oraşul câteva mandate nu vrem să pierdem acest oraş” a afirmat președintele UDMR. Acesta a mai declarat că la nivelul partidului nu s-a luat încă o hotărâre cu privire la candidații pentru alegerile locale și a ținut să puncteze importanța sărbătorii care l-a readus la Satu Mare.

Kelemen Hunor: „Anul 1848 a fost un moment important în ce priveşte luptele pentru libertate, pentru egalitate, pentru pace, şi din acest punct de vedere, eu cred că trebuie să fim oneşti, nu există o diferenţă între libertatea maghiarilor şi libertatea românilor. Ori suntem liberi cu toţi, ori suntem egali cu toţi, ori avem aceeaşi şansă cu toţi, ori toţi vom pierde. După 22 de ani pot să spun că această sărbătoare a devenit o tradiţie pentru maghiarii din România dar la fel de important este că majoritatea românească o respectă şi acceptă”.

La evenimentele de la Satu Mare au participat lideri județeni și locali ai UDMR și sute de simpatizanți.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni în imagini



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite