Irina Loghin şi Sofia Vicoveanca îi încălzesc pe ieşeni pentru 5.000 de porţii de cârnaţi cu fasole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii servesc fasole cu cârnaţi de 1 Decembrie Foto: arhiva Adevărul
Ieşenii servesc fasole cu cârnaţi de 1 Decembrie Foto: arhiva Adevărul

Ieşenii sunt chemaţi să sărbătorească Ziua Naţională în Piaţa Unirii, începând de la ora 9.00. Pe o scenă montată pe scările Hotelului Traian se vor succeda patru dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi de muzică populară din România.

Spectacolul va fi deschis de câţiva artişti locali, iar de la ora 9.30 va susţine un recital Irina Loghin. Concertul va fi întrerupt, în jurul orei 10.30, de o paradă militară şi de ritualul depunerii de coroane de flori la soclul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii.

Ulterior, ieşenii adunaţi în piaţă îi vor putea asculta cântând pe Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu şi Sofia Vicoveanca.

Primăria Iaşi a pregătit 5.000 de porţii de cârnaţi cu fasole
Cel mai aşteptat punct al manifestărilor este programat în jurul orei 13.30, moment în care vor fi împărţite în Piaţa Unirii în jur de 5.000 de porţii de cârnaţi cu fasole.

Prânzul va fi stropit cu câte un pahar cu vin. Şefii Primăriei se încăpăţânează să continue tradiţia ospăţului public de 1 decembrie, deşi zeci de ieşeni au sesizat anul trecut condiţiile precare de igienă în care a fost servită mâncarea. În plus, edilii oraşului au anunţat că vor fi împărţite doar porţii de fasole pentru ieşenii care postesc.

Programul zilei de 1 Decembrie se încheie în jurul orei 18.00, pe Bulevardul Ştefan cel Mare, acolo pe unde se vor retrage militari cu torţe.

Traficul auto se va desfăşura cu restricţii în zona Pieţei Unirii pe tot parcursul programului.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite