FOTO A început campania electorală la Satu Mare. Noua secţie de dermatologie de la Spitalul Vechi a fost inaugurată la cinci luni de la finalizarea lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă secţie de boli dermato-venerologice utilată cu echipamente de ultimă generaţie şi de cea mai înaltă performanţă a fost inaugurată miercuri, la Spitalul Vechi din Satu Mare. Consiliul Judeţean a inaugurarea spaţiul abia azi, chiar dacă lucrările au fost finalizate la sfârşitul anului trecut.

“Anul 2013 a fost un an plin cu realizări, un an în care am continuat proiectele începute, am încercat restabilirea valorilor naţionale şi am început proiecte noi în sănătate, infrastructură, cultură. În 2013 ne mândrim cu reabilitarea unor secţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare: pediatrie- locaţia 1, chirurgie infantilă- locaţia 1, psihiatrie cronici- locaţia 2, bloc operator ortopedie- locaţia 1,  hol principal computer tomograf- locaţia 1, gastroenterologie- locaţia 1, interne I- locaţia 2, dermatologie- locaţia 2”.

Cu aceste realizări se lăuda conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare la începutul acestui an, în momentul prezentării bilanţului pe anul 2013. Printre aceste realizări a fost enumerată şi reabilitarea secţiei ORL din cadrul Spitalului Vechi, care a fost transformată apoi în una de dermatologie. Însă, mai marii judeţului au aşteptat cinci luni pentru a inaugura noua secţie.

Noua secţie de dermatologie din cadrul locaţiei II a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare (SJU), oferă de circa cinci luni, servicii conform standardelor europene. Noua secţie a fost amenajată în spaţiul în care a funcţionat în trecut secţia ORL. Valoarea lucrărilor a ajuns la 100.000 de euro şi au fost finanţate integral din banii Consiliului Judeţean Satu Mare.

Secţia cuprinde în total 25 de paturi, repartizate în opt saloane. Din aceste un salon are un singur pat, trei saloane au câte două paturi, un salon cu trei paturi şi trei saloane cu câte cinci paturi. De asemenea, camerele sunt dotate cu mobilier nou, noptiere, saltele şi lenjerie nouă.

Pe lângă dotările pe care oricare spital le deţine, nouă secţie în care sunt trataţi toţi cei care se confruntă cu probleme ale pielii beneficiază de o sală de tratament, o sală de consultaţii, o sală pentru mici intervenţii, două cabinete medicale, un cabinet pentru asistenteo cameră de gardă, un oficiu cu sală de mese, o magazie, două grupuri sanitare pentru pacienţi şi un grup sanitar personal.

“Vom face o dermatologie de excelenţă în aceste condiţii la nivel european”- Paula Mare, director medical al spitalului.

Medicii care conduc această secţie sunt dr. Terezia Buşilă- şef secţie şi dr. Paula Mare- director medical al SJU Satu Mare. Activitatea, pe parcursul a 24 de ore, va fi asigurată de şapte asistente, două infirmiere şi două îngrijitoare de curăţenie. Comparativ cu condiţiile care existau până în momentul reabilitării, spaţiul era unul extrem de restrâns, de trei ori mai mic ca suprafaţă, cu două saloane cu 11 paturi, o singură sală de tratament, o baie şi o toaletă.

Vă recomandăm şi

Eurocampanie: partidele din România trag cu dinţii de Republica Moldova

Luna pomenilor electorale la Iaşi: edilii urbei oferă alegătorilor mici, bere, bani şi muzică înainte de alegeri

Bătălia sloganurilor de campanie, prin ochii specialiştilor. „Parcă promovează Olimpiada sau Campionatul Mondial!“

Lucrările de la Spitalul Municipal, Sala Polivalentă şi Aeroportul Bacău vor fi finanţate şi cu bani de la Guvern

La loc comanda. Angajările în Spitalul Judeţean Buzău au fost blocate

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite