Luna pomenilor electorale la Iaşi: edilii urbei oferă alegătorilor mici, bere, bani şi muzică înainte de alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita participa anula la evenimentele populiste prin care ajută din bani publici persoanele defavorizate FOTO Ziatul de Iaşi
Primarul Gheorghe Nichita participa anula la evenimentele populiste prin care ajută din bani publici persoanele defavorizate FOTO Ziatul de Iaşi

Înainte de alegerile pentru Parlamentul European, liderii PSD ai Primăriei Iaşi vor da mici, frigărui şi bere săracilor iar pensionarii şi familiile cu venituri mici vor primi bani şi muzică.

Perioada premergătoare alegerilor pentru Parlamentul European de la Iaşi este presărată de evenimente sociale organizate de primărie pentru persoanele defavorizate. Întâmplător sau nu, la Iaşi, anul acesta, an cu două campanii electorale, bugetul pentru ajutoarele sociale plătite direct din bugetul local este unul generos, peste un milion de euro, de două mai mare decât prevederea bugetară de anul trecut.

Primele pomeni acordate de către municipalitate persoanelor defavorizate, masă manevrabilă de vot, au fost acordate în perioada premergătoare Paştelui, atunci când peste 27.000 de pensionari au primit tichete de 50 de lei. Luna mai este însă de departe cea mai “profitabilă” pentru nevoiaşii Iaşiului. Atât pentru pensionari cât şi pentru tinerii săraci. 

Pe 10 mai, în Parcul Expoziţiei, se va sărbători Ziua Familiei (ce se celebrează anual pe 15 mai), eveniment finanţat exclusiv din bani publici. Cu această ocazie primăria va organiza un grătar în aer liber, cu mici şi bere, la care sunt aşteptaţi în jur de 1000 de pensionari. Atmosfera va fi întreţinută cel mai probabil de artista Corina Chiriac, care nu a confirmat, încă, oficial prezenţa. Dintre pensionarii prezenţi, Primăria va premia cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Anul trecut, acestea au primit câte 500 de lei, suma urmând a fi asemănătoare şi anul acesta.

Tot în preajma Zilei Familiei, Primăria Iaşi, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC), va ajuta în jur de 4.500 de familii cu venituri sub 530 de lei, care vor primi câte 200 de lei. De remarcat că numărul asistaţilor de anul acesta este cu 600 mai mare decât cel de anul trecut. 1.000 din cele 4.500 de familii beneficiare vor primi ajutoarele sociale pe ritmuri de muzică. Primăria intenţionează ca prima mie de beneficiari să primească banii într-un cadru festiv, ce va avea loc într-o zi din perioada 12-16 mai şi care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde vor cânta artişti locali. 

Reprezentanţii Primăriei Iaşi spun că astfel de acţiuni nu sunt noi în Capitala Moldovei, ele desfăşurându-se în fiecare an. „Este una din acţiunile sociale pe care le derulăm în municipiul Iaşi în fiecare an. În campania socială derulată prin intermediul DAC avem în vedere sprijinirea a cât mai multor segmente sociale aflate în dificultate. De Ziua Familiei, am identificat numeroase cupluri care au probleme sociale deosebite. Din păcate, numărul acestor familii a crescut. În anii trecuţi, am acordat ajutor financiar la circa 3.900 de familii, iar anul aceste numărul a crescut la 4.500“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Oficialii Primăriei nu a făcut publice până în momentul de faţă cheltuielile pentru activităţile din luna care urmează, acestea urmând să fie facturate din capitolul aferent asistenţei sociale. 

De asemenea, De Ziua Muncii, la centrul de agrement Ciric, sindicatele din subordineaprimăriei vor participa la o petrecere în aer liber. Municipalitatea spune că se va pune la dispoziţia muncitorilor partea logistică, locaţia şi salubrizarea, sindicatele urmând a se ocupa de fondurile pentru petrecere. 

Citeşte şi:

Sezonul pomenilor electorale. Catering pentru romi, la uşa ghetoului din Botoşani

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite