Fostă centrală termică din Satu Mare, transformată în centru pentru persoanele cu dizabilități

0
0

Primăria din Satu Mare a anunțat că o centrală termică a fost transformată într-un centru pentru persoanele cu dizabilităţi. Centrul a fost realizat printr-un proiect european de 6,8 milioane și a fost inaugurat miercuri.

Centrală termică transformată în centru pentru persoanele cu dizabilități / Foto Facebook
Centrală termică transformată în centru pentru persoanele cu dizabilități / Foto Facebook

Potrivit instituției, aproximativ 130 de persoane cu dizabilităţi vor beneficia de servicii sociale, evaluare şi consiliere psihologică, educaţie extracurriculară, recuperare şi fizioterapie.

Activităţile de abilitare şi reabilitare vor fi realizate de către personalul centrului, care va fi coordonat prin Direcţia de Asistenţă Socială Satu Mare.

Asistăm astăzi la un eveniment important pentru sistemul social din municipiul Satu Mare, pentru comunitatea sătmăreană. Am finalizat o investiţie importantă în zona Ostrovului, în valoare de peste 6,8 milioane de lei, finanţată din fonduri europene.

Este un proiect prin care acordăm o şansă, în special categoriilor defavorizate, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi care au nevoie de sprijin şi de integrare.

Prin ceea ce am făcut aici, dăm un semnal foarte clar că în Satu Mare putem şi trebuie să-i ajutăm exact pe cei care au mai multă nevoie", a precizat, în comunicatul menţionat, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, scrie Agerpres.

Lucrările realizate în perioada de implementare a proiectului au prevăzut construirea unei clădiri noi şi funcţionale, cu spaţii şi săli încăpătoare şi luminoase, săli viu colorate, mobilier nou, un lift, sistem de supraveghere video, sistem de antiefracţie şi sistem de transmitere a datelor.

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite