EXCLUSIV Mansardă ridicată fără autorizaţie de un executor judecătoresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorul judecătoresc Ioan Michiş şi soţia au început construcţia unei mansarde fără să aibă acordul coproprietarului şi autorizaţie de la Primărie. Vecinul, Iosif Bumbuluţ, spune că mansardarea casei a produs crăpături la baza imobilului. Coproprietarul cere demolarea construcţiei.

Executorul judecătoresc Ioan Michiş şi soţia sa Maria, grefieră la Judecătorie, sunt în plin război cu vecinii pentru o construcţie pe care cei doi au efectuat-o fără acordul lor şi fără autorizaţie de construcţie. Scandalul a început în iulie 2010, când soţii Michiş au început lucrul la mansardarea locuinţei de pe strada Ioan Slavici, aflată într-un imobil în care la parter mai locuieşte un proprietar.
După sesizările coproprietarilor, Primăria i-a amendat pe soţii Michiş şi a oprit  lucrările încă din prima lună, dar ulterior acestea au fost reluate. 
„Până astă vară nu au fost probleme cu vecinii, însă când au început să umple curtea comună cu materiale de construcţii şi să efectueze lucrări fără să ne ceară acordul, am început demersurile pentru a opri construcţia“, spune Iosif  Bumbuluţ, în vârstă de 74 de ani.
Fără autorizaţie
Ioan Michiş susţine că are toate actele necesare, însă Primăria confirmă varianta  spusă de vecini. „Nu este o mansardă, ci un acoperiş pentru care am autorizaţie“, afirmă Ioan Michiş. Soţia executorului, Maria Michiş, spune că acoperişul a fost construit pe banii lor. „În loc să ne mulţuemască că am făcut tot acoperişul pe banii noştri, ei umblă pe la Primărie şi fac scandal“, afirmă Maria Michiş.

image

Cu toate acestea, reprezentanţii Primăriei spun că autorizaţia nu există. „Într-adevăr este o autorizaţie în curs de obţinere, însă mai este nevoie de acordul vecinilor. Construcţiile au început din vară, iar până acum nu a existat niciun fel de autorizaţie“, spune Geta Toduţ de la Biroul de Urbanism şi Dezvoltare Umană din cadrul Primăriei.
Vor demolarea mansardei
Iosif Bumbuluţ cere demolarea construcţiei, spunând că greutatea mansardei afectează casa veche de 40 de ani. „Fiica mea a umblat de zeci de ori la Primărie şi a depus numeroase plângeri, însă aproape degeaba. Domnul Michiş a fost amendat la început, după care a continuat mansardarea casei, tot fără autorizaţie. În plus, greutatea care apasă casa de când există mansardă a dus la crăparea pereţilor de la bază. În timp, asta ne poate pune în pericol“, mai spune Bumbuluţ.
Bumbuluţ este decis să-i acţioneze pe soţii Michiş în judecată. „Dacă pe altă cale nu putem rezolva şi Primăria nu opreşte lucrările, îi vom acţiona în instanţă“, spune Claudia Voicu, fiica lui Bumbuluţ.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite