Dräxlmaier organizează întâlniri cu primarii din judeţ, pentru stimularea creşterii numărului de angajări, în condiţiile unei rate medii a şomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dräxlmaier Satu Mare, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto din Romania a demarat, în colaborare cu AJOFM Satu Mare, un program complex de instruire şi calificare a persoanelor fără ocupaţie. În acest context, compania va avea o serie de întâlniri cu primarii din judeţ, în vederea conştientizării necesităţii creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă.

După demararea unui amplu program de calificare organizat în parteneriat cu AJOFM,  compania Dräxlmaier Satu Mare a avut o serie de întâlniri cu primarul din Satu Mare şi primarii din zonele limitrofe pentru a purta un dialog deschis despre creştrea gradului de ocupare a forţei de muncă în judeţ, aceaste acţiuni fiind realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare.

Obiectivul principal al acestor întâlniri îl reprezintă crearea unui context pozitiv pentru stimularea creşterii numărului de angajări în judetul Satu Mare, în condiţiile unei rate medii a şomajului, în 2013, de 4,34 %. Prin creşterea gradului de conştientizare şi de colaborare a tuturor factorilor implicati în procesul de recrutare se poate ajunge la o scădere a ratei şomejului în judeţ şi, implicit, la atingerea un nou nivel de creştere economică.

”Suntem cel mai mare angajator din Satu Mare, iar acest lucu ne face să fim responsabili şi implicaţi în dezvoltarea comunităţii din care facem parte. Întâlnirile pe care le avem cu primarii din zonă reprezintă un demers firesc, pentru că doar împreună, printr-un mesaj comun, putem creşte gradul de ocupare a forţei de muncă din Satu Mare. Nu este suficient să alocăm bugete pentru echipamente şi sedii, cea mai importantă investiţie este cea pe care o facem în oameni, iar colaborarea cu reprezentanţii comunităţilor locale ne face să credem că vom fi parte din creştrea gradului de angajare din judeţ“, a declarat Mark Kotthoff, directorul comercial al fabricii Dräxlmaier Satu Mare.

În prezent, în fabrica Dräxlmaier din Satu Mare îşi desfăşoară activitatea aproximativ 6.700 de angajaţi, aceasta fiind cea mai mare fabrică a Grupului german. "Draxlmaier este unul dintre cei mai importanţi angajatori ai judeţului. Este extrem de important că toţi cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă să se poată angaja aici, acasă. Aceşti oameni reprezintă speranţa unei dezvoltări durabile a judeţului nostru. Un judeţ prosper este locuit de oameni prosperi", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef. 

Grupul Dräxlmaier şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are peste 14.000 de angajaţi în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov. Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală şi livrează produse şi servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

Vă recomandăm şi

Circa 60 de şomeri pot urma un curs de calificare ce la va facilita accesul la un loc de muncă în cadrul uzinei Draxlmaier

VIDEO Austriecii au construit în timp record o hală la Dräxlmaier. Investiţia a valorat circa 30 de milioane de euro

Angajaţii sătmăreni ai uzinei Draxlmaier ameninţă cu greva. Conducerea societăţii susţine că e ilegal

Satu MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite