Circa 60 de şomeri pot urma un curs de calificare ce la va facilita accesul la un loc de muncă în cadrul uzinei Draxlmaier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 60 de persoane fără loc de muncă vor intra de luna aceasta într-un program de calificare ce le va facilita accesul la un loc de muncă în cadrul fabricii Dräxlmaier Satu Mare. Participanţii, care vor fi instruiţi gratuit timp de treu luni în domeniul „montatori subansamble“, vor fi selectaţi de AJOFM Satu Mare din baza de date proprie.

Dräxlmaier Satu Mare, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto în Romania, demarează, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, un program complex de instruire şi calificare a persoanelor fără ocupaţie, cărora le va oferi şi oportunităţi de angajare.

„Investiţiile grupului Dräxlmaier în România au ajuns la o valoare importantă, iar acestea vor continua în anii următori, Satu Mare fiind o fabrică strategică. Nu este suficient să alocăm bugete pentru echipamente şi sedii, cea mai importantă investiţie fiind cea pe care o facem în oameni, pentru a le oferi oportunităţi de angajare, dar şi de instruire la nivelul cerinţelor companiei, şi a le crea, astfel, şanse reale de dezvoltare“, a declarat Ioan Hodrea, directorul fabricii Dräxlmaier Satu Mare.

Obiectivul principal al programului de instruire este calificarea persoanelor participante în cadrul unor cursuri organizate de către o firmă de training acreditată, toate persoanele instruite care vor corespunde criteriilor companiei având şansa accesului la un loc de muncă. Cele aproximativ 60 de persoane care vor participa la cursuri vor fi împărţite în două grupe, costurile trainingului fiind suportate în totalitate de AJOFM, în timp ce Dräxlmaier Satu Mare va pune la dispoziţie sala de training şi va facilita oportunităţile de angajare ulterioare.

„Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare aplică politicile şi strategiile privind ocuparea forţei de muncă şi formare profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, stimulează ocuparea, asigură egalitatea de şanse şi combaterea oricăror forme de discriminare, sprijină agenţii economici în selecţia personalului de care au nevoie. Relaţia agenţei cu firma Dräxlmaier este de foarte mult timp, încă de la înfiinţare, şi s-a bazat pe respect şi sprijin, având în vedere şi importanţa ei la nivelul economiei judeţului“, a declarat Simona Dersidan, Director Executiv Adjunct AJOFM Satu Mare.

În prezent, în fabrica Dräxlmaier din Satu Mare îşi desfăşoară activitatea aproximativ 6.700 de angajaţi, aceasta fiind cea mai mare fabrică a concernului german.

Grupul Dräxlmaier şi-a început activitatea în România în anul 1993, prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are peste 14.000 de angajaţi în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov. Grupul Dräxlmaier este unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală şi livrează produse şi servicii, din România, producătorilor de automobile din întreaga lume.

Vă recomandăm şi

VIDEO Austriecii au construit în timp record o hală la Dräxlmaier. Investiţia a valorat circa 30 de milioane de euro

Angajaţii sătmăreni ai uzinei Draxlmaier ameninţă cu greva. Conducerea societăţii susţine că e ilegal

Dräxlmaier va investi 25 de milioane de euro la Satu Mare. Fabrica va avea o nouă unitate de producţie, generând circa 1000 de locuri noi de muncă

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite