Cum să alegi cel mai potrivit tort pentru evenimentul tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii de evenimente recomandă ca tortul să fie ales în funcţie de sezon şi de ce băuturi se consumă cu preponderenţă la eveniment.

Tortul este surpriza dulce a fiecărei nunţi, momentul aşteptat de toţi invitaţii, de multe ori momentul după care lumea începe să se retragă spre case. Nu de puţine ori la nunţi se întâmplă ca tortul să rămâne nemâncat pe mese, principalul motiv fiind că umplutura tortului nu se potriveşte cu sezonul. 
 

Organizatorii de evenimente afirmă că de umplutura unui tort de nuntă trebuie aleasă în funcţie de sezon, pentru ca tortul să nu se transforme într-o cheltuială inutilă, neapreciată de cei prezenţi la nuntă. 


„Un tort se alege în funcţie de sezon. Nu poţi să oferi acelaşi tort în plină vară şi în noiembrie sau februarie, când e frig. Trebuie corelată umplutura tortului cu ce se consumă în materie de băuturi în acel sezon. Nu se prea combină limonada, berea sau vinul alb de vară cu ciocolata, cum nu se combină vinul roşu, consumat în sezonul rece, cu iaurtul”, afirmă Alex Timoc, organizator de evenimente. 


Pentru ca un tort să se consume el trebuie să fie pe placul tuturor. Dacă doamnele şi domnişoarele sunt mai mari consumatoare de dulciuri şi nu sunt atât de pretenţioase, când vine vorba de bărbaţi, ei consumă mai mult alcool, iar dacă compoziţia tortului nu se combină cu ceea ce beau, vor tinde să nu consume tortul.


„Vara se consumă multă bere şi mult vin alb, acestea sunt băuturi de sezon, iar un tort de ciocolată nu este cel mai potrivit, ciocolata fiind oarecum un desert cald, prea dulce pentru băuturile acelea, de aceea pentru perioada de vară se recomandă torturi cu compoziţie de brânză, de iaurt, compoziţii care sunt mai răcoroase, mai plăcut de combinat cu băuturile. Pe când iarna, când se consumă cu predilecţie vin roşu, e recomandată ciocolata”, mai afirmă organizatorul 

Satu Mare

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite