Prăjitură răcoritoare cu aluat fraged, mere coapte şi cremă de vanilie
0
După mâncarea grea şi deserturile prea dulcidin perioada sărbătorilor, vă propunem o prăjitură răcoritoare. Uşor de preparat, aceasta este o combinaţie de aluat fraged, măr copt şi cremă răcoritoare de vanilie.
Aluat fraged :
500 grame făină
200 grame unt moale (80%)
200 mililitri smântână
1 gălbenuş
un praf de sare
6 lingură zahăr
1 plic praf de copt ( 10 grame )
1 lingură oţet
Umplutură:
6 -7 mere acrişoare
2 linguri griş
Budincă de vanilie:
3 plicuri budincă de vanilie (3*40g)
1200 mililitri lapte
7 linguri zahăr pudră
Decor :
o lingură zahăr pudră
Mod de preparare :
Aluat fraged: amestecăm toate ingredientele (praful de copt îl amestecăm cu oţetul) şi frământăm puţin un aluat care se adună. Împărţim aluatul în două părţi. Le învelim în folie alimentară şi le dăm la frigider pentru 30 minute.

Fiecare bilă de aluat o întindem cu sucitorul. O foaie o asezam în tava (25*35 ) tapetată cu hârtie de copt, presărăm cele 2 linguri de griş, apoi aşezăm bucaţele de mere. Turnăm crema de vanilie, iar peste aceasta aşezăm fâşii subţiri de un centimetru, realizate din a doua foaie de aluat.

Coacem prăjitura în cuptorul preîncîlzit, la 180 grade Celsius, circa 45 minute, pâna când vedem că s-a rumenit deasupra. Lăsăm prăjitura în tavă să se răcească, o pudrăm cu zahăr pudră, o scoatem din tavă şi o feliem.

Sursă: miremirc.ro