Cum au fost ţepuiţi 19 sătmăreni. O nouă metodă de a face bani din uşă-n uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetările au început sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt calificat  FOTO arhivă
Cercetările au început sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt calificat  FOTO arhivă

Printr-un comportament manipulator, dar civilizat, un tânăr din Satu Mare a convins 19 persoane în vârstă să îi dea anumite sume de bani, folosindu-se de nume ale unor vecini pe care îi invoca drept rude. Acum tânărul riscă să stea după gratii, fiind prins de poliţişti.

Acesta a acţionat după acelaşi scenariu în repetate rânduri, vizând în special persoanele vârstnice, pe care reuşea să le determine, printr-un comportament manipulator, aparent civilizat, să îi dea sumele de bani solicitate, folosindu-se de nume ale unor vecini, luate de la avizierul blocurilor, pe care îi invoca drept rude.

Cei doi au fost desscoperiţi după ce o femeie din Satu Mare a sesizat poliţia despre faptul că în ziua precedentă, în jurul orei 15.00, s-a prezentat la domiciliul său un tânăr care pretindea că ar fi rudă cu una dintre vecinele sale. Acesta i-a cerut insistent să-i împrumute o sumă de bani până la venirea „naşei” sale. Deşi victima a avut suspiciuni privind veridicitatea celor afirmate de tânăr, ştiind de altfel, că vecina în cauză este plecată din localitate, tânărul a convins-o prefăcându-se că vorbeşte la telefon cu „naşa” sa, astfel încât în final i-a dat 200 de lei pentru a-şi cumpăra alimente.

În urma cercetărilor realizate de poliţişti a fost identificat şi reţinut autorul acestei fapte ca fiind un tânăr de doar 19 ani, din Satu Mare. Acesta a acţionat după acelaşi scenariu în repetate rânduri, vizând în special persoanele vârstnice, pe care reuşea să le determine, printr-un comportament manipulator, aparent civilizat, să îi dea sumele de bani solicitate, folosindu-se de nume ale unor vecini, luate de la avizierul blocurilor, pe care îi invoca drept rude.

Tânărul a comis în perioada februarie 2013- martie 2014 un număr de 19 înşelăciuni şi cinci furturi din locuinţele persoanelor înşelate, profitând de neatenţia victimelor care-i permiteau accesul în locuinţă şi de bunurile existente la îndemână- Camelia Cozma, purtător de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Întrucât la unele din aceste fapte a participat un alt tânăr de aceeaşi vârstă, cercetările au început faţă de ambii autori, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt calificat. G. Dominik a fost reţinut pentru 24 de ore, iar V. Iosif este cercetat în stare de libertate, urmând a se stabili întreaga activitate infracţională a celor doi autori.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite