Concurs despre importanţa habitatelor, la Satu Mare. Câştigătorii vor beneficia de o excursie la habitatele din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

APM Satu Mare a demarat un program de educaţie ecologică ”Iubeşte păsările - Respectă biodiversitatea judeţului tău”, care se va finaliza în preajma Zilei Păsărilor, printr-un concurs,  la care se vor testa cunoştinţele dobândite pe parcursul programului. Premiul constă într-o excursie la habitatele umede din Italia.

În urma lansării de APM Satu Mare a programului de educaţie ecologică pe biodiversitate ”Iubeşte păsările - Respectă biodiversitatea judeţului tău”, s-au înscris 13 echipaje  de la unele instituţii de învăţământ din judeţul Satu Mare. Scopul programului care se desfăşoară în perioada ianuarie - aprilie 2014 este conştientizarea importanţei habitatelor acvatice şi familiarizarea tinerei generaţii cu tipurile de păsări acvatice.

Pe perioada implementării programului s-a desfăşurat în luna februarie la Heleşteele de la Moftin o instruire privind importanţa habitatelor din zonele umede precum şi  o primă monitorizare a păsărilor specifice zonelor umede, monitorizare care a fost continuată de fiecare echipaj şi pe cont propriu  în diferite locaţii ale judeţului.

Cea de a doua activitate din cadrul programului se va desfăşura în data de luni, 24 martie, începând cu ora 10.00, în comuna Moftin (în zona terenului de fotbal), unde toate echipajele înscrise în program, alături de specialiştii de la APM Satu Mare şi de la Societatea Ornitologică Romnână - Sucursala Satu Mare vor participa la seminarul în aer liber cu tema ”Impactul schimbărilor climatice aspra biodiversităţii zonelor umede”, seminar susţinut de un specialist în meteorologie.
 

Având în vedere importanţa arborilor pentru reducerea impactului poluării asupra schimbărilor climatice, seminarul va avea şi o parte practică şi va consta din plantarea de puieţi pe fostul amplasament al depozitului de deşeuri de pe raza comunei Moftin- director APM, Elisabeta Bekesy.  

Programul de educaţie ecologică ”Iubeşte păsările - Respectă biodiversitatea judeţului tău” se va finaliza în preajma Zilei Păsărilor, printr-un concurs prin care se vor evalua cunoştinţele dobândite pe parcursul programului, iar motivarea va consta dintr-o excursie la habitatele umede din Italia.
 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite