Ciocnesc ouă acasă, nu peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Attila Ganea spune că în acest an va sta acasă de Paşte.
Attila Ganea spune că în acest an va sta acasă de Paşte.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că sătmărenii nu se înghesuie să plece în excursii peste hotare în perioada sărbătorilor pascale. Deşi se declară curioşi să vadă pe viu cum se sărbătoresc Paştele în alte ţări, sătmărenii preferă să rămână alături de familii.

Chiar dacă agenţiile de turism se întrec în oferte, cererea lasă de dorit. „Cele mai bine cotate vacanţe din ţară sunt la Băile Felix, Băile 1 Mai, Sovata sau Herculane. În ceea ce priveşte călătoriile în străinătate, avem oferte pentru Grecia, Spania, Egipt, Israel şi Ungaria. Din păcate, clienţii doar se interesează, foarte puţini ajung să şi rezerve astfel de pachete“, a declarat Roxana Rusu, agent de turism. Conform ei, preţurile pachetelor turistice cu oferte pentru perioada sărbătorilor pascale pornesc de la 270 de euro şi trec de 1.000 euro, în funcţie de zonă şi confort.

Vacanţă la vecini

Una dintre cele mai avantajoase vacanţe de Paşte pentru sătmăreni poate fi în Ungaria. „Staţiunile turistice din estul Ungariei se află tot mai des între preferatele sătmărenilor, din cauza distanţei mici şi a ofertelor tot mai bune. Cele mai căutate sunt pachetel la Hajduszoboszlo şi în staţiunile din apropiere“, a declarat Levay Eniko, reprezentantul primăriei Hajduszoboszlo, unde, pentru un pachet all inclusive la un hotel de patru stele, preţurile pornesc de la 114 euro.

Preferă concediul vara

Attila Ganea, în vârstă de 20 de ani, este unul dintre cei care, deşi a consultat ofertele pentru Paşte, preferă să rămână acasă de sărbători. Sătmăreanul e de părere că momentul oportun de a pleca în concediu este vara, când ofertele sunt mult mai multe şi preţurile mai mici. „Preferăm să plecăm în vacanţă vara, când e sezonul călătoriilor.  Dacă ar fi totuşi să plecăm de Paşti, poate ne-am orienta spre Egipt sau Israel, pentru a experimenta modul în care se desfăşoară sărbătorile religioase pe aceste meleaguri fascinante”, spune el. De asemenea, mai afirmă tânărul, nici bugetul nu îi permite mai mult decât o mini-vacaţă în România.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite