Ce conţine plăcinta cu dovleac care impresionează orice musafir. Reţeta ideală, explicată pe îndelete de bucătari
0
Strudelul-plăcintă cu bostan sau dovleac poate fi gătit oricând, dar savoarea acestuia este deosebită toamna, atunci când este sezonul dovlecilor. Gustul desertului este unul deosebit, dovleacul fiind uşor dulceag.
Pentru cei care doresc să iasă din sfera deserturilor clasice şi doresc să gătească ceva de sezon pentru familie, plăcinta cu dovleac este un produs cu care pot impresiona plăcut, fiind accesibilă ca şi mod de preparare şi având un gust deosebit.
Bloggerul culinar Gina Bradea recomandă plăcintele cu dovleac sub două forme, fie cu umplutura crudă şi pesment fie cu dovleacul înăbuşit în unt, cu adaos de vanilie, nucă şi scorţişoară.
Timpul de pregătire al acestei plăcinte este de aproximativ 30 de minute, iar timpul de coacere de 50 de minute.
Gina Bradea foloseşte următoarea reţetă pentru foile de plăcintă:
- 500 gr făină
- O lingură sare
- Apă călduţă pentru aluat, cât e nevoie
- O lingură oţet
- 2 linguri ulei
- Untură+ulei în cantităţi egale pentru uns şi întins
Pentru umplutură este nevoie de:
- 2kg dovleac
- Zeamă de la o jumătate de lămâie
- 200 gr zahăr
- 200 gr miez de nuncă
- 200 gr ulei sau unt
- O lingură de scorţişoară
- Câteva picături de vanilie
- 50 gr unt pentru uns foile
Gina Bradea are şi mici secrete în ceea cepriveşte prepararea acestei plăcinte, în care obişnuieşte să pună şi alte ingrediente, în funcţie de sezonul şi de aroma finală pe care o doreşte. Trucurile ei sunt disponibile la linkul http://pofta-buna.com/strudel-placinta-cu-mere-sau-bostan/