Câte abdomene trebuie să faci pentru ca abdomenul tău să fie unul de invidiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anrenament pentru abdomen
Anrenament pentru abdomen

Pentru un abdomen de invidiat e nevoie în primul rând de regim, iar mai apoi de cel puţin trei serii a câte 20 de repetări la sfârşitul fiecarui antrenament, astfel încât muşchii abdominali să capete fermitate şi o formă de invidiat. Six-pack-ul este cel mai greu de obţinut, cel mai adesea acesta fiind vizibil doar la cei care participă la concursuri.

Abdomenul este partea corpului care este acoperită în general cu cel mai gros strat de grăsime, motiv pentru care antrenamentele pentru această grupă dau şi cel mai greu rezultate. Mai mult, dacă restul grupelor de muşchi se conturează şi fără un regim de viaţă strict, în cazul abdomenului e mereu nevoie de o grijă sporită pentru a-l întreţine, cu atenţie mare la ceea ce se mănâncă şi se bea.

Willy Polczer, antrenori de fitness, împarte antrenamentele pentru abdomen pe două categorii, pentru amatori şi pentru profesionişti. În ceea ce îi priveşte pe amatori, un abdomen format cu două sau patru pătrăţele vizibile este un succes major, acesta atribuind cele şase pătrăţele, sau six-pack celor care doresc să concureze la concursurile de profil. „Dacă vorbim de un abdomen cu şase pătrăţele, acel six-pack la care vizează mulţi bărbaţi şi care place la femei, e nevoie de ani de antrenament, regim de viaţă foarte strict, pentru a se ajunge la un procentaj de grăsime corporală undeva de 7% sau chiar mai puţin de atât, pentru că grăsimea este cea care acoperă aceste pătrăţele”, afirmă Willy Polczer, antrenor la Grand Fitness Satu Mare.

Cei care îşi doresc un abdomen tare şi frumos sculptat trebuie să ştie că este mult de muncă, aceasta fiind grupa care necesită cea mai multă atenţie pentru a se vedea rezultatele antrenamentelor asupra ei.

„În jurul muşchilor abdominali există două aşa-zise gândiri. Unii oameni zic că este un muşchi ca toţi ceilalţi şi trebuie să i se ofere odihnă şi timp de repaus între antrenamente, pe când alţii zic că este precum gamba, adică îi folosim în fiecare zi şi atunci pot fi supuşi la antrenamente zilnice. Personal, sunt de părere că pentru un abdomen frumos şi tare, pe care să se vadă că este muncit, să aibă anumite linii şi trăsături, trebuie să se muncească zilnic. Recomand munca la sfârşitul antrenamentului, pentru că folosim oricum acei muşchi mai mult sau mai puţin când antrenăm celelalte grupe. Câte trei serii de câte 20 de repetări la sfârşitul unui antrenament le recomand tuturor celor care doresc un abdomen frumos”, explică Willy Polczer.

Cei care doresc să iasă în evidenţă cu abdomenul lor tare şi definit trebuie să ştie că pentru un asemenea deziderat e nevoie de cel puţin trei luni de muncă la sală şi multă atenţie la alimentaţie, iar dacă stratul de grăsime este mai gros, e nevoie şi de antrenamente cardio pentru arderea grăsimii înainte de întărirea abdomenului. Exerciţiile pentru abdomen au mai puţină importanţă, fiind recomandat însă ca acestea să fie diversificate de la antrenament la antrenament. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite