Anchetă Romsilva la Ocolul Silvic Livada: Gheorghe Bonat şi complicii au exploatat ilegal lemn de circa 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pădurarii de la Livada s-au răsculat împotriva şefului de la Ocolul Silvic Livada şi au dat declaraţii potrivit cărora o firmă din Certeze ar fi exploatat 8.000 mc de lemn, din care 3.000 ilegal, cu angajaţi ai Ocolului dar şi cu utilajele instituţiei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 de euro.

Inspectoriii din cadrul anchetei au descoperit că o firmă din Certeze ar fi câştigat o licitaţie pentru exploatarea a 5.000 mc de lemen, dar în pădure s-ar fi exploatat 8.000 mc cu angajaţii Ocolului şi cu utilajele instituţiei, iar banii i-ar fi încasat firma. Prejudiciul s-ar ridica la mai mult de 100.000 de euro.

Conform declaraţiei de avere, Gheorghe Bonat are două apartamente şi o casă în municipiul Satu Mare, două autoturisme şi un tractor, iar veniturile anuale din salarii se ridică la 30.000 de lei. În realitate, averea familiei Bonat este mult mai mare, având mai multe sute de hectare de teren agricol în proprietate sau arendă.

Angajaţi ai Romsilva efectuează o anchetă internă la Livada după ce pădurarii l-au denunţat pe şeful Ocolului Silvic, Gheoghe Bonat, de încălcarea abuzivă a legii. După primele verificări s-au constatat cele menţionate, motiv pentru care acesta a fost demis, fiind cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru neglijenţă în serviciu.

Citeşte şi

EXCLUSIV Romsilva, în anchetă la Livada. Şeful Ocolului Silvic, demis din funcţie şi cercetat pentru abuz în serviciu

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite