Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis, la Satu Mare: “Ordonanţa traseismului va fi anulată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Werner Iohannis este un politician român de etnie germană, de meserie profesor de fizică  FOTO Cristina Cîcău
Klaus Werner Iohannis este un politician român de etnie germană, de meserie profesor de fizică  FOTO Cristina Cîcău

Prezidenţiabilul din partea ACL este convins că ordonanţa de urgenţă a Guvernului, care dă liber la traseismul politic, va fi anulată. Declaraţia a fost făcută joi, la Satu Mare, într-o conferinţă de presă.

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat că este ferm convins că ordonanţa de urgenţă dată de Guvernul PSD prin care se dă liber timp de 45 de zile traseismului politic va fi anulată.

“Ordonanţa privind traseismul este o mare greşeală. Sunt ferm convins că ea va fi declarată neconstituţională iar primarii sau consilierii care au trecut în această perioadă la alte partide îşi vor pierde mandatele”, a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai spus joi, la Satu Mare, că va candida la prezidenţiale indiferent de ceea ce se va întâmpla la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă dosarul său de incompatibilitate, el susţinând că va câştiga procesul. ”Pot să vă spun că voi candida indiferent ce o să se întâmple. Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot”, a declarat Iohannis. 

În discursul său, Iohannis a mai explicat că tema programului de campanie “România lucrului bine făcut” se referă la o ţară cu o economie funcţională unde taxarea fiscală nu omoară iniţiativa privată, o ţară unde nu se distrug 20.000 de locuri de muncă fiindcă Guvernul e incapabil să aloce bani de investiţii.

“Pe scurt este o ţară pe care ne-o dorim cu toţii. O ţară în care să ne simţim bine şi să nu plemă dincolo. Vreau oameni care se simt ei bine, la ei în ţară”, a conchis Iohannis.

Candidatul comun al PNL si PDL, Klaus Iohannis af fost prezent joi, la Satu Mare. Acesta a participat la ora 14.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la o dezbatere cu membrii de partid dar şi cu simpatizanţii şi alegătorii. În cadrul evenimentului, Iohannis îşi prezintă planul său de campanie, „Proiect pentru România“. După dezbatere Iohannis va susţine o conferinţă de presă.

Klaus Werner Iohannis este un politician român de etnie germană, de meserie profesor de fizică. Din anul 2000 este primar al municipiului Sibiu. A fost reales în 2004, 2008 şi 2012, de fiecare dată din parteaForumului Democrat al Germanilor din România. Din 28 iunie 2014 este preşedintele PNL şi candidatul ACL (PNL+PDL) la alegerile prezidenţiale din 2014.

Preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, şi-a lansat pe 29 septembrie, la Parlament, programul „România lucrului bine făcut“. În programul prezidenţial, Iohannis prezintă un program pentru viitorii zece ani şi subliniază că se doreşte a fi „un preşedinte care pune cetăţeanul înaintea statului, un preşedinte echilibrat, mediator şi integrator, dar ferm, un preşedinte model de comportament public, promotor şi garant al statului de drept, coordonator al marilor orientări de politică externă şi securitate“.

Vă recomandăm şi

Klaus Iohannis va fi judecat de Curtea Supremă pentru incompatibilitate după ce a fost acceptat recursul ANI

Klaus Iohannis: Nu am spus că e bine să fie agenţi acoperiţi în presă

DOCUMENT Iohannis şi-a lansat proiectul prezidenţial: „E timpul să dărâmăm mitul lui «merge şi aşa»

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite