Voluntarii cărășeni renovează Pediatria de la Caransebeș în mai puțin de două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două luni, printr-un proiect de 115.000 de lei, tinerii vor lucra la modernizarea unei secţii a spitalului din Caransebeş. De mai bine de 20 de ani, la spitalul din Caransebeş nu s-au mai făcut niciun fel de investiţii majore.

După ce anul trecut a fost renovată secţia de Pediatrie de la Spitalul Judeţean Reşiţa, luna aceasta a venit rândul secţiei de la Caransebeş. Acest spital este al doilea ca mărime din judeţ. Anul trecut, prin Secţia de Pediatrie au trecut mai bine de 2.400 de copii care, pe lângă faptul că au fost nevoiţi să facă faţă bolii, s-au lovit şi de şocul pe care ţi-l oferea aspectul deprimant al secţii. Daniel Grebeldinger, preşedintele Asociaţiei Nevo Parudimos, spune că valoarea proiectului prin care se vor face lucrările de reabilitare se ridică la 115.000 de lei.


Tineri muncitori


„Finanţatorul principal este acelaşi ca şi cel de la Spitalul Judeţean Reşiţa, dar restul de bani sunt de la Primăria Caransebeş şi diverşi agenţi economici. Noi avem experienţa anului trecut“, a spus Daniel Grebeldinger. Prin proiectul „Pentru un zâmbet de copil” se vor reabilita 19 saloane, două săli de tratament, două rezerve, o sală de mese, o bucătărie dietetică, patru grupuri sanitare şi holul secţiei care se află într-o stare avansată de degradare.


Alături de elevii din Caransebeş şi voluntarii asociaţiei Nevo Parudimos vor fi şi tinerii de la Centrul de Voluntariat Reşiţa.  „Contribuţia noastră la acest proiect este aceea că vom trimite voluntari care să ajute la pictarea de pereţi. Acelaşi lucru l-am făcut şi la Reşiţa, unde pereţii a câtorva saloane au fost desenaţi“, a spus Sorina Nihta, preşedintele Centrului de Voluntariat Reşiţa.
Termenul de finalizare al proiectului este de 30 octombrie, iar anul viitor se doreşte ca aceleaşi lucrări să fie făcute la Oraviţa.

Ne dorim să atragem atenţia cetăţenilor să se implice mai mult în comunitate.
Daniel Grebeldinger, Asociaţia Nevo Parudimos

Reşiţa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri