„Vă rupem picioarele dacă mai scrieţi de primar!“ - aşa sunt întâmpinaţi ziariştii la Domaşnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bălu Petru a fost identificat de poliţişti după ce i-a ameninţat pe ziarişti
Bălu Petru a fost identificat de poliţişti după ce i-a ameninţat pe ziarişti

Oamenii primarului din Domaşnea, Petru Lorinţ, i-au ameninţat pe jurnaliştii de la Express de Banat şi i-au împins când aceştia au venit să fotografieze în comună

În Caraş-Severin meseria de jurnalist este tot mai periculoasă: eşti ameninţat de politicieni, funcţionari, sportivi şi, se pare, chiar şi de ţărani. Asta a păţit recent o echipă de la cotidianul on-line Express de Banat. Şi nu orice jurnalist, ci chiar directorul publicaţiei, Daniel Stanciu. Publicarea în presă a imaginilor în care se vede clar cum primarul Petru Lorinţ îi aplică doi pumni unui sătean l-a pus în gardă pe acesta, care şi-a făcut din rude „echipe speciale de intervenţie“ care să se sesizeze de prezenţa oricărui jurnalist ce mai ajunge prin comună şi „mai scrie neadevăruri despre primar“. 

De cum l-au văzut cu aparatul de fotografiat sătenii s-au şi năpustit asupra lui Daniel Stanciu, ameninţându-l clar: „Vă rupem picioarele dacă mai scrieţi de primar!“ au strigat ei, doi dintre aceştia năpustindu-se asupra lui Stanciu şi împingându-l. „În timp ce documentam un material despre şcoala din sat, în jurul orei 18.30, un grup de persoane m-a agresat verbal, înjurat, jignit, ameninţat cu acte de violenţă şi că îmi va fi spart aparatul de fotografiat dacă nu plec imediat. Doi bărbaţi s-au apropiat ameninţător de mine, cu pumnii ridicaţi, cu intenţia clară de a mă lovi, moment în care am fugit spre maşină. Unul dintre ei m-a îmbrâncit, dar am reuşit să intru în autoturismul redacţiei şi să blochez uşile. M-au înconjurat continuând să mă înjure şi să mă ameninţe că-mi vor rupe picioarele dacă mai scriu ceva despre primarul Lorinţ sau dacă mai calc pe la ei prin sat. „Ce ai, mă, tu cu primarul?! Ce tot scrii de el? Vă rupem picioarele dacă mai scrieţi de primar! Zi bă, ce ai tu cu primarul?! Îţi dau eu ţie ziar!”, răcneau indivizii agresivi. Imediat ce am reuşit să demarez şi să plec dintre ei am sunat la 112, reacţia Poliţiei fiind foarte promptă. I-am identificat cu ajutorul organelor de poliţie pe cei doi şi am depus plângere împotriva lor. Este vorba despre Petru Bălu (foto) şi Ion Paulescu. La incident au fost foarte mulţi martori, dar, spre mâhnirea mea, cei mai mulţi dintre ei au mărturisit poliţistului că nu au văzut şi nu au auzit nimic. Se vedea clar că le este frică, întorceau privirea când erau întrebaţi. Mi-era scârbă de atitudinea unor oameni de 50, 60 sau 70 de ani, dat totodată i-am înţeles. Le era frică să nu o păţească după plecarea poliţiei. Au fost însă şi câţiva bătrâni care ne-au ajutat să-i identificăm pe agresori. Mai mulţi săteni mi-au mărturisit că aceştia sunt „oamenii primarului”. Unul dintre agresori ar fi chiar rudă cu familia Lorinţ, mai exact, cu soţia edilului-şef“ explică directorul Express de Banat.

În urma sesizării pe 112 făcută de jurnalişti poliţia i-a identificat pe cei doi agresori care au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 400 de lei. Aceştia sunt cunoscuţi cu antecedente, unul fiind chiar fost puşcăriaş.

Nu-şi cunoaşte rudele!

 „Eu nici nu eram în comună la ora aia. Nu mă băgaţi pe mine în chestii din astea. Dezinformare totală, mai lăsaţi-mă cu predici, deja mi-a ajuns la cap. Eu nu eram în comună la ora aia. Sunt mai mulţi Petru Belu, nu ştiu care. Şi Ion Paulescu sunt câţiva, dar nu ştiu care a fost. Nu sunt prietenii mei. Pentru mine toată lumea e la fel. Eu eram ieri la Caransebeş, nu ştiu”, a spus edilul-şef. Avocatul său, Cosmin Bolosin, a ţinut şi el să nege orice legătură între primarul Lorinţ şi cei care m-au ameninţat să nu mai scriu despre el şi faptele sale de natură penală. „La acea oră, undeva în jurul orelor 18-18.20, a fost în biroul meu din Caransebeş, pentru a semna contractul de asistenţă juridică. Din câte am discutat cu clientul meu, el nu a trimis pe absolut nimeni să agreseze ziarişti”, a precizat avocatul Bolosin. Daniel Stanciu, însă, spune că este în posesia altor informaţii: „Express de Banat a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora agresorii se aflau într-un local când au primit un telefon şi au plecat de urgenţă. Câteva minute mai târziu m-au încolţit în faţa şcolii din sat, despre care vom publica informaţii mai mult decât interesante în zilele următoare“.

Petru Lorinţ a mai avut probleme cu oamenii Legii atât pentru concesionări de islaz dar cât şi pentru fiul său, prins de DIICOT încercând să vândă rezină de Cannabis.

Citeşte şi:

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite