Salvamontiştii din Caransebeş au salvat o familie întragă dintre stâncile din Valea Rea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii din Reşiţa au reuşit să coboare din munte arădenii care s-au rătăcit. Cele mai mari emoţii le-au avut pentru fiul cel mare care s-a despărţit de părinţi şi de fratele mai mic ca să caute ajutoare. Din fericire, când nu a mai ştiut încotro să o apuce s-a oprit şi a aşteptat salvatorii.

Cei patru membri ai unei familii din Arad care au ignorat pericolele de pe traseele din Munţii Ţarcu au ajuns cu bine la cabana Lupul Singuratic. Doi adolescenţi de 15 şi 16 ani şi părinţii lor, care nu aveau echipamente corespunzătoare pentru aventură, au fost surprinşi de lăsarea întunericului pe stâncile din apropierea zonei cunoscute sub numele de Valea Rea, un loc greu accesibil şi foarte periculos chiar şi pentru montaniarzii cu experienţă.
Băiatul cel mare al familiei Pal s-a îngrijorat pentru soarta părinţilor săi şi a plecat de unul singur în încercarea de a găsi drumul spre cabana la care erau cazaţi pentru a aduce ajutoare. Şi-a dat seama la timp că orice pas în plus poate fi şi ultimul şi a hotărât să înnopteze sub cerul liber. „A fost inspirat, pentru că altfel cine ştie ce se putea întâmpla. Locul nu e prea prietenos, mai ales dacă nu eşti echipat aşa cum o cere muntele. Salvamontiştii l-au găsit în Valea Rea şi a ajuns cu bine la cabană”, a mărturisit Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin. Tânărul găsise un curs de apă şi a încercat să meargă după el, aşa cum spun regulile muntelui.

Operaţiune de salvare dificilă
Părinţii şi băiatul cel mic au fost găsiţi pe o stâncă dintr-un perete foarte înalt. Băiatul cel mare a fost găsit câteva ore mai târziu, tot în zona Valea Rea. Toţi au fost coborâţi cu ajutorul salvamontiştilor la cabana Lupul Singuratic.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite