S-a ales noul primar din Moldova Nouă. Candidatul sprijinit de celebru actor Florin Călinescu a pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Chisăliţă, este noul primar din Moldoova Nouă/ FOTO expressdebanat.ro
Ion Chisăliţă, este noul primar din Moldoova Nouă/ FOTO expressdebanat.ro

Alegerile pentru funcţia de primar în Moldova Nouă au fost câştigate de către candidatul Ion Chisăliţă, reprezentant al PNL.

Rezultatele provizorii de la Moldova Nouă îl arată pe Ion Chisăliţă, candidatul PNL, cu un total de 2.710 voturi valabil exprimate, adică 68,47%, iar pe Eugen Băleanu candidatul Partidului Verde 1.184 de voturi, reprezentând 29,91%; voturi nule 64, adică 1,62%.

Din cei 10.911 alegători înscrişi în listele permanente s-au prezentat la vot 3.715. Au fost înregistraţi de asemenea 183 de votanţi pe listele suplimentare. iar pentru urna mobilă au optat 71 de locuitori ai oraşului din Clisura Dunării. În total, pentru alegerile de duminică au votat 3.958 de persoane.

Pentru Eugen Băleanu nu a fost suficient nici sprijinul lui Adrian Torma (PSD), primarul ales în septembrie de oameni, dar nevalidat de Biroul Electoral Central, nici cel al cunoscutului actor Florin Călinescu.

Cei doi au încercat, în scurta campanie electorală, să-l impună pe Eugen Băleanu. Florin Călinescu, din acelaşi Partid Verde ca şi candidatul de la Moldova Nouă, chiar a fost câteva zile în oraşul de la Dunăre, unde s-a implicat în campania electorală şi a girat pentru Băleanu: "Eu garantez că va face treabă, dacă nu, la mine veniţi!", a spus Călinescu pe străzile oraşului.

De cealaltă parte, Ion Chisăliţă a fost sprijinit în campanie de colegii săi de partid. Printre aceştia la Moldova Nouă au ajuns fostul prim-ministru Ludovic Orban şi fostul ministrul de la Interne, Marcel Vela, cel care şi conduce PNL în Caraş-Severin.

Alegerile în Moldova Nouă au fost anulate după ce Adrian Torma, cel care a câştigat mandatul de primar în septembrie, ar fi candidat ilegal, nefiind validat de Biroul Electoral Central.

Vă mai recomandăm:

Moldova Nouă, singurul oraş care nu are primar validat nici acum

Primarul care a uitat să semneze două documente pentru a putea candida din nou speră la o decizie favorabilă din partea autorităţilor

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite