Moldova Nouă, singurul oraş care nu are primar validat nici acum
0Moldova Nouă funcţionează în regim de avarie, fiind condus de secretarul general al oraşului după ce, în urma mai multor contestaţii, primarul ales în septembrie şi consilierii locali nu au fost validaţi nici până acum.
Fostul liberal Adrian Torma, în prezent la PSD, a câştigat alegerile, cu 48,42% din voturile celor care s-au prezentat la urne. Au urmat însă mai multe contestaţii ale opozanţilor săi care au dus la o serie de procese. Rezultatul este că nici în prezent Moldova Nouă nu are primar. Ultima decizie dată de o instanţă din România îi dă dreptate lui Torma. Este vorba despre Curtea de Apel din Timişoara, însă liberalii au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Termenul pentru acest proces s-a stabilit pentru 13 ianuarie.
"În 13 ar trebui să aflăm, în teorie, dar să vedem practica. Avem recursul făcut de Partidul Naţional Liberal. Sunt mai multe variante. Cel negativ este să se întoarcă decizia Curţii de Apel de la Timişoara şi să-mi închidă toate variantele. Ar mai fi o variantă să contest, dar nu ştiu dacă o să mai fac aşa ceva. E prematur să vorbesc acum, nu ştiu ce trăire voi avea la acel moment. Pe de altă parte, faptul că eu câştig la Înalta Curte lucrurile nu se liniştesc, dacă contestatarii mei nu se vor opri. Dacă voi câştiga, urmează ca Judecătoria Reşiţa să mă valideze, pentru că la Moldova Nouă judecătorii s-au recuzat. Aici mă aştept din nou la orice", spune Adrian Torma.
Cum a rămas Moldova Nouă fără primar şi consiliu
În pragul alegerile locale, Biroul Electoral de Circumscripţie Moldova-Nouă a invalidat lista de consilieri depusă de Alianţa PSD-PRO România şi candidatura lui Adrian Torma, la funcţia de primar, după o plângere a unui cetăţean, Iuliu Cristian Damian. Motivul era că Adrian Torma a uitat să semneze un document din dosarul de candidatură.
Torma a contestat decizia şi Biroul Electoral Judeţean i-a dat dreptate şi l-a repus în cursa electorală. Numai că această hotărâre a fost contestată de către PNL la Biroul Electoral Central, care a mai adăugat şi alte motive, precum fraudarea votului în mai multe secţii.
BEC a admis plângerea PNL şi a decis anularea alegerilor şi interzicerea candidaturi lui Adrian Torma la funcţia de primar. Tot BEC a stabilit ca alegerile să fie reluate în data de 11 octombrie.
Torma a contestat decizia BEC în instanţă şi Curtea de Apel Timişoara a decis suspendarea deciziei de anulare a alegerilor până la judecarea cauzei, pentru care s-a deschis un alt proces.
Vă mai recomandăm:
Noi alegeri într-o comună din Vrancea. Greşeala care l-a costat funcţia pe primar