Imagini frumoase cu un cârd de ciute surprins la masă, în Ocolul Strâmbu Băiuț VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva gestionează 242 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei din aceste fonduri cinegetice mii de tone de furaje combinate, fân și lucernă. Din ele se hrănesc și ciutele.

Imaginile cu animalele surprinse la masă au fost postate marți pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, însoțite de o explicație.

Ciutele se hrănesc la un punct amenajat de colegii noștri de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț din cadrul Direcției Silvice Maramureș”.

Ciuta este un animal erbivor, din familia Cervidae, habitatul fiind în zone montane sau deluroase cu păduri întinse, care asigură condiţiile de linişte, adăpost şi hrană. Au o greutate de până la 130 de kilograme şi trăiesc în libertate până la 20 de ani.

Ciutele, femelele cerbilor, trăiesc în cârduri, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţeii şi chiar cerbi din al doilea an”, se arată pe pagina Regiei Naționale a Pădurilor.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva gestionează 242 de fonduri cinegetice și anual asigură faunei din aceste fonduri cinegetice, în total, peste 1.600 tone de furaje combinate, cereale și semințe, circa 1.500 tone de fân, lucernă și frunzare, peste 340 tone de rădăcinoase și suculente și aproape 300 tone de sare.

Direcția Silvică Maramureș administrează, prin cele 13 ocoale silvice, 194.262 hectare fond forestier, din care 137.078 hectare reprezintă fond forestier proprietatea publică a statului.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite