Pârtiile din vestul ţării, fără zăpadă de Crăciun. Temperaturi prea ridicate şi pentru pornirea tunurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă situaţia pandemică şi regulile sanitare impuse, staţiunile din Munţii Banatului suferă şi de lipsa zăpezii. De Crăciun sunt şanse mici ca pârtiile să fie deschise şi să se poată schia.

Temperaturile ridicate nu îi ajută foarte mult pe investitorii din Munţii Banatului. Nu a nins decât foarte puţin, la începutul acestei luni şi nici tunurile de zăpada nu fac faţă, din cauză că vremea nu este destul de rece. Pasionaţii sporturilor de iarnă speră ca măcar de sărbători să aibă parte de zăpada.

Alpinistul Cornel Galescu, consilier pe turism la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, spune că în momentul de faţă, niciuna din cele zece pârtii din Caraş-Severin nu funcţionează.

"Nu sunt deschise pârtiile. Acum două săptămâni au mers tunurile pe Muntele Mic, dar nu pe toată pârtia, s-a făcut doar o zonă pentru sărituri. Seara scade temperatura sub zero, dar ziua creşte temperatura şi nu se poate face zăpada. Noi sperăm, să ţină vremea cu noi şi să se aştearnă zăpada cât mai repede", spune Galescu.

Cele mai mari şi mai echipate pârtii din Munţii Banatului se află pe Muntele Mic. Este vorba despre de peste 20 km de pârtie, cinci km de nocturnă, trei teleschiuri şi două telescaune, care aparţin celor de la WeSki.

"Vremea este destul de călduroasă. Sunt anunţate căderi de zăpadă în zilele următoare. Noi sperăm ca până de Revelion să deschidem. Nu depinde de noi, e încă prea cald afară să pornim tunurile. Dar speranţe sunt. Există şanse şi după cum am văzut prognozele o să înceapă să scadă şi temperaturile şi chiar să ningă" spune Erik, administratorul pârtiilor de la Muntele Mic.

Dacă iarna îşi intră în drepturi, în Munţii Banatului se poate schia pe cinci pârtii de pe Muntele Mic, două cu telescaun, trei pârtii pe Muntele Semenic, câte o pârtie la Gărâna şi Văliug.

Vă recomandăm şi:

Peştera Bolii în primele zile de iarnă. Cum arată locul legendar de sub cetatea dacică Băniţa FOTO

Staţiunea Vatra Dornei nu se închide! Intrarea în scenariul roşu nu presupune carantinarea staţiunii

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite