Se schiază pe şapte pârtii în masivul Şureanu. Turiştii sunt aşteptaţi pe munte, la 2.000 de metri altitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpadă în masivul Şureanu. Foto: Rareş Tileagă
Zăpadă în masivul Şureanu. Foto: Rareş Tileagă

Chiar dacă zăpada nu este la nivelul ideal, la Şureanu se poate schia. Sunt deschise şapte din cele 11 pârtii ale domeniului schiabil.

”Urmează vreme frumoasă, în weekend, iar starea pârtiilor, la Şureanu, rămâne acceptabilă. Există zăpadă pe pârtii, nu vă îngrijoraţi în acest sens, însă este loc de mai bine. Ne referim la faptul că stratul este, încă, insuficient, iar suprafaţa pârtiilor prezintă denivelări de relief, fireşti pentru această perioadă în care a nins puţin (denivelările, însă, vor dispărea când stratul de zăpadă va creşte). Pe scurt, se schiază la Şureanu, sunt deschise 7 pârtii din 11, dar stratul de omăt de acum nu poate fi comparat cu cel din februarie, de pildă. Aşteptaţi-vă să schiaţi în zăpadă relativ puţină, dar 100% naturală”; transmiste monitorul de schi Rareş Tileagă.

Acces unic spre pârtii: Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Distanţă faţă de Sebeş: 82 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeş şi lacul Oaşa (62 km): drumul este complet asfaltat. Pot exista porţiuni cu gheaţă şi zăpadă, în zonele de umbră, aşadar sporiţi atenţia şi evitaţi vitezele mari.

Starea drumului forestier lacul Oaşa – Domeniul Schiabil Şureanu (18 km): drumul a fost deszăpezit şi este practicabil în totalitate. Există, totuşi, multe gropi între barajul Oaşa şi domeniul schiabil, gropi care vă pot pune răbdarea la încercare, aşadar aşteptaţi-vă la un drum care va dura cel puţin 40 minute. Sunt absolut necesare lanţurile, începând cu barajul Oaşa, pentru a nu avea nici un fel de problemă la manevrarea maşinii pe zăpadă sau gheaţă.

”Chiar dacă nu a mai nins, zăpada s-a păstrat, iar pârtiile sunt schiabile în mod acceptabil. Nu vă aşteptaţi la omătul abundent de februarie, sau la powder-ul de off-piste care apare după ninsori grele. Zăpadă există pe pârtii, se poate schia în condiţii de siguranţă, dar pârtiile au, în continuare, acel aspect denivelat, accidentat, datorită faptului că movilele de relief nu putut fi încă acoperite suficient de zăpadă. Nu a nins destul, aşadar zăpada este aproape suficientă. Pe lângă pârtiile menţionate mai sus, e posibil să fie deschisă şi A_2. Cât despre instalaţii de cablu, vor funcţiona telescaunul Auşel şi teleschiul Curmătura”, spune monitorul de schi.

Vă mai recomandăm şi:

Cartelul imobiliar de la Alba Iulia. Cum se construiesc blocuri pe terenuri aflate între case cu complicitatea angajaţilor Primăriei

Pandemia afectează cea mai mare fabrică de ciorapi din România. Producţia Ciserom Sebeş a scăzut cu 25% în 2020 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite