Mandatele de arestare preventivă pentru Chebuţiu şi Preda, şefii UCM Reşiţa, au fost prelungite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa
Adrian Chebuţiu, directorul UCM Reşiţa

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis astăzi, că toţi cei patru arestaţi în cazul motoarelor cumpărate de Said Baaklini de la UCMR trebuie să rămână în spatele gratiilor

Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, preşedintele-director şi directorul executiv de la UCM Reşiţa, au primit astăzi o nouă lovitură din partea instanţei de judecată. Dacă ieri magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-au respins celor doi cererile de eliberare provizorie sub control judiciar, astăzi, le-au prelungit mandatele de arestare. Chebuţiu, Preda, omul de afaceri libanez Said Baaklini şi Eugen Bogatu, directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, implicaţi în dosarul returnărilor ilegale de TVA, rămân cu toţii în arest. Magistraţii de la instanţa supremă au decis să le prelungească mandatele de arestare preventivă până în 20 februarie.


    Apărătorii celor doi şefi de la UCMR nu pot admite o astfel de decizie, în opinia lor, Chebuţiu şi Preda fiind curaţi ca lacrima. Avocatul Zamfira Stepancescu explică de ce şefii UCMR nu au nicio implicare în frauda de 60 de milioane de euro pe care o invocă procurorii DNA: “Said Baaklini a declarat că UCMR şi-a îndeplinit obligaţia contractuală, că nu a existat nicio convenţie între conducerea UCMR şi SC Libarom, alta decât cea prevăzută în contract. La cererea lui Said Baaklini, UCMR ar fi trebuit să deschidă un cont la o bancă din Beirut, unde urmau să fie trimişi banii UCMR-ului. Domnul Preda s-a deplasat personal la Beirut pentru a deschide acest cont, pentru că aşa s-a prevăzut în contract, în aşa fel încât Said Baaklini să aibă controlul asupra operaţiunilor financiare care se fac cu acele sume de bani. Ulterior, UCMR a refuzat deschiderea contului tocmai pentru ca toate operaţiunile financiare şi fiscale să aibă loc pe teritoriul României, să fie la vedere şi să poată fi controlate”, a spus avocatul şefilor ucemerişti. 


Şefii UCMR se disociază de oamenii din port
    Lucrurile necurate din această afacere s-au întâmplat în port, crede apărătorul lui Chebuţiu şi Preda. “Toată activitatea şi responsabilitatea UCMR-ului s-a terminat la poarta uzinei. La poarta UCMR-ului, Libarom a venit cu mijloace de transport proprii, cu personal propriu, a preluat marfa potrivit contractului şi, de aici încolo, tot ce s-a întâmplat în port şi grupul de la Constanţa nu are nicio legătură cu noi. Noi, UCMR-ul ne disociem de grupul de la Constanţa cu care nu ne-am cunoscut şi nu ne-am întâlnit niciodată”, a mai spus avocata.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite