Mama şi fiu intoxicaţi cu mercur la Moldova Nouă. Toţi locatarii unui bloc vor fi trimişi la analize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mercur

Două persoane din Caraş-Severin, o femeie şi fiul său, au fost intoxicate cu mercur, după incidentul din 25 februarie, de pe str. Mihai Viteazu, unde au fost descoperite mai multe biluţe dintr-o substanţă care s-a dovedit a fi mercur.

În urma cercetărilor efectuate de către reprezentantul DSP Caraş-Severin, sosit la faţa locului, împreună cu cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Semenic”, s-a constatat că în uscătoria dintre etajele II şi III a fost vărsată dintr-un recipient o substanţă asemănătoare mercurului. Substanţa a ajuns pe exteriorul blocului şi pe sol. Ulterior, a fost identificat un recipient de plastic cu 0,25 ml cu mercur. Toată cantitatea de mercur rămasă a fost apoi colectată, după care a fost predată în custodia DSP Caraş-Severin, urmând ca o firmă autorizată să o preia şi să o distrugă.

"În urma producerii acestui accident, nicio persoană din acel bloc nu a acuzat la acel moment, eventuale stări de rău. Ulterior, din proprie iniţiativă, una dintre locatarele acestei scări de bloc a efectuat un set de analize pentru dânsa şi fiul ei, pentru a determina concentraţia de mercur din organisme. Analizele au fost recoltate în judeţul Mehedinţi iar efectuarea lor a fost realizată de către o clinică din Germania. Locatara şi fiul dumneaei s-au prezentat la Spitalul ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, deoarece atât dânsa cât şi minorul, au avut valori peste limita normală. La această oră, cele două persoane se află internate în spitalul timişorean, fiindu-le administrată medicaţia specifică", arată Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin

Astăzi, directorul executiv al DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş a purtat discuţii cu medicul Mihai Gafencu, de la Spitalul Louis Ţurcanu despre rezultatele analizelor şi semnificaţia medicală a acestora.

"În vederea gestionării situaţiei respective, conducerea DSP a luat legătura şi cu dr. Radu Alexandru Macovei de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, domnia sa confirmând că se impun analize medicale pentru toţi locatarii scării de bloc. În acest context, a fost contactată Bioclinica Timişoara, care a dovedit deschidere şi va sprijini această acţiune, punând la dispoziţia DSP kiturile de recoltare specifice, ridicate în cursul zilei de azi de către o maşină a DSP Caraş-Severin iar mâine, 6 martie 2020, vor fi recoltate probele", a mai arătat purtătorul de cuvânt.

Având în vedere că analizele respective nu sunt decontate că către CJAS Caraş-Severin, autoritatea locală va susţine contravaloarea acestora iar testarea cetăţenilor din imobilul afectat se va realiza cu sprijinul Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă, la sediul instituţiei medicale.  

ReşiţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite