În loc de ger să crape pietrele... au înflorit ghioceii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ghioceii au înflorit
Ghioceii au înflorit

La Reşiţa, în grădinile din faţa blocurilor de pe Aleea Liliacului au înflorit deja ghioceii, iar oamenii de acolo spun că de ani bun ianuarie debutează cu ghioceii în floare

Anul acesta Anica Codrean a fost cea a cărei grădină a avut primii ghiocei înfloriţi, motiv de mândrie pentru întreaga familie. Nicolae Codrean, soţul harnicei grădinărese, spune că „deşi grădinile sunt în faţa blocurilor, nici copii nu se pun să rupă gingaşii ghiocei, ba chiar toţi îi protejează şi se mândresc cu ei“. 

Am stat de vorbă şi cu specialiştii în domeniu. Ing. Liviu Munteanu, agronom şi realizator de emisiuni pe această temă, spune că aceste temperaturi nu sunt normale iar ”când se depăşeşte pragul de 15-16 grade Celsius flora îşi reia ciclul de vegetaţie (cerealele intră în faza următoare de dezvoltare, pomii înmuguresc, etc). Dar până aici nu există nici un pericol, asta dacă temperaturile rămân aşa. Dar dacă va reveni gerul, culturile şi roadele sunt compromise. Este suficientă o noapte de ger pentru ca plantele sau pomii să fie complet distruşi. Practic se poate rămâne fără recoltă”.
Mai puţin afectate sunt populaţiile de albine care, deşi şi ele se trezesc la viaţă, nu au pierderi, dar au un consum de miere mai ridicat, ceea ce sporeşte costurile apicultorilor, mai spune ing. Liviu Munteanu.

Mai puteţi citi: 

Efectele încălzirii globale în România: iarna prea caldă ne topeşte economia

Avertismente severe pentru o lume care se mişcă haotic. Schimbările climatice, ameninţări de securitate naţională

Am publicat un rezumat al Raportului Pentagon din 2003 pentru a vă trimite la momentul şi documentul care au marcat începutul unei şcoli care, foarte departe de lumina reflectoarelor, se dezvoltă acum ca un adjuvant indispensabil al gândirii marilor jucători planetari în ce priveşte proiecţiile de putere pe termen mediu şi lung.

Raportul teribil al Pentagonului despre catastrofele climatice, absolut real? - partea a II a

Publicăm astăzi a doua parte a materialului referitor la catastrofele climatice anunţate de raportul Pentagonului din 2003. Concluziile pentru perioada în care ne aflăm şi cea imediat următoare anunţă schimbări dramatice la nivel planetar, care vor influenţa strategiile de securitate ale statelor.

Raportul teribil al Pentagonului despre catastrofele climatice, absolut real? - partea I
 

Aproape incredibilele evenimente meteorologice care afectează în acest moment SUA readuc în atenţie un faimos raport realizat de Pentagon şi dat publicităţii în octombrie 2003 sub semnătura cercetătorilor Peter Schwartz şi Doug Randall de la Global Business Network, o companie de consultanţă în domeniul scenariilor globale şi strategice: An Abrupt Climat Change Scenario and Its Implications for United States National Security.

FOTO VIDEO Ghiocei aduşi de „gerul Bobotezei”

Vreme anormal de caldă în toiul iernii. Temperaturile ajung şi la 10 grade Celsius

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite